ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ

Δύο σοβαρά εργατικά ατυχήματα με τραυματίες σε Αλόννησο και Πέραμα

Δύο σοβαρά εργατικά ατυχήματα σε πλοία καταγράφηκαν σε 24 ώρες. Στην Αλόννησο, 43χρονος ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από σκαλωσιά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομεία Βόλου και Λάρισας για νοσηλεία.

Δύο σοβαρά εργατικά ατυχήματα σε πλοία σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 24 ωρών, προκαλώντας ανησυχία για τις συνθήκες ασφάλειας στους χώρους ναυπηγοεπισκευής και στα λιμάνια.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στην Αλόννησο, όπου 43χρονος ναυτικός, μέλος πληρώματος επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από πτώση από σκαλωσιά κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλοννήσου. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για περαιτέρω νοσηλεία.

Δεύτερο περιστατικό στο Πέραμα

Ένα ακόμη ατύχημα σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, όπου 45χρονος εργαζόμενος ιδιωτικής επιχείρησης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο που ήταν ελλιμενισμένο στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, ο εργαζόμενος υπέστη τραυματισμό στον δεξί οφθαλμό, όταν θραύσμα ξύλου εκσφενδονίστηκε κατά τη διαδικασία κοπής υλικών, υπό συνθήκες που διερευνώνται.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου νοσηλεύεται. Την προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος έχει αναλάβει το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σεούλ στέλνει για πρώτη φορά εμπορικό πλοίο στην Ευρώπη μέσω Αρκτικής

Ένα εμπορικό πλοίο της Νότιας Κορέας θα αναχωρήσει το Σάββατο προς Ευρώπη μέσω Αρκτικής, δοκιμάζοντας νέα διαδρομή που αποφεύγει τη Μέση Ανατολή λόγω αστάθειας στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Ωκεανών.
Διώρυγα του Σουέζ πλοία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυτιλία: Σταδιακή επιστροφή πλοίων στο Σουέζ, παραμένουν υψηλοί οι ναύλοι

Αυξάνεται η κίνηση πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ, με όλο και περισσότερα να επανεξετάζουν τις διαδρομές μέσω Ερυθράς Θάλασσας, ενώ ορισμένα επιλέγουν ακόμη τον περίπλου της Καλής Ελπίδας, ανάλογα με το προφίλ και τις ανάγκες τους.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Τα ΗΑΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν σε δύο πλοία στον Ορμούζ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν έντονα την επίθεση του Ιράν σε δύο πλοία που σχετίζονται με την ADNOC, ενώ διέσχιζαν το στενό του Ορμούζ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ και το πρακτορείο WAM.
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός πλοίων στην Οδησσό τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο, μόλις 159 πλοία έφθασαν στα λιμάνια της Οδησσού, έναντι 400 πέρυσι, λόγω αυξημένων ρωσικών επιθέσεων, σύμφωνα με τον υφ. Υποδομών Αντρίι Κασούμπα. Αρκετοί πλοιοκτήτες αναμένουν βελτίωση της ασφάλειας.
Εμπορικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Μαύρη Θάλασσα: Εμπορικά πλοία στο επίκεντρο άγραφου πολέμου

Η Μαύρη Θάλασσα έχει γίνει η πιο επικίνδυνη περιοχή για τη διεθνή ναυτιλία, με διαρκείς επιθέσεις σε πλοία λόγω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Ο κίνδυνος για πλοία και πληρώματα στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ορμούζ: Μείωση κίνησης πλοίων λόγω προσμονής συνομιλιών Ιράν-Ομάν

Η κίνηση εμπορικών πλοίων στο στενό του Ορμούζ μειώθηκε, με μόνο 33 να το διασχίζουν αυτή την εβδομάδα έναντι 50 την προηγούμενη. Αγορές αναμένουν πρόοδο Ιράν-Ομάν και επανέναρξη του στρατηγικού θαλάσσιου περάσματος.