ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εκδήλωση με αξιωματούχους
Politicians και επίσημοι σε τελετή μπροστά από εκκλησία, πιθανότατα κηδεία ή επίσημη εκδήλωση.

Στο τελευταίο της ταξίδι η Μαρινέλλα, αποχαιρέτησαν τη μεγάλη ερμηνεύτρια

Στη Μητρόπολη, με πλήθος κόσμου και παρουσία του πρωθυπουργού, αποχαιρετίστηκε η Μαρινέλλα, με συγκίνηση και χειροκροτήματα. Τελευταίο αντίο είπαν, μεταξύ άλλων, οι Γ. Νταλάρας και Χ. Αλεξίου, τιμώντας τη μεγάλη ερμηνεύτρια.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμου οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία η Μαρινέλλα, η εμβληματική ερμηνεύτρια του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, πολιτικών, καλλιτεχνών και φίλων που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τη μεγάλη φωνή.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος πολιτών συνέρρεε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου για να αποτίσει φόρο τιμής στη Μαρινέλλα, φωνάζοντας «αθάνατη» και χειροκροτώντας παρατεταμένα. Μπροστά στο φέρετρο στάθηκαν η αδελφή της, η κόρη της Τζωρτζίνα και τα εγγόνια της Μελίνα και Δημήτρης.

Συγκινητικοί επικήδειοι από Νταλάρα και Αλεξίου

Μετά το πέρας της λειτουργίας, σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, δύο μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου, απηύθυναν συγκινητικούς επικήδειους λόγους στη μνήμη της ανεπανάληπτης ερμηνεύτριας.

Η Χάρις Αλεξίου, με φωνή που λύγιζε από τη συγκίνηση, θυμήθηκε τη Μαρινέλλα στη σκηνή του Ηρωδείου, λέγοντας πως εκεί, «στη σκιά της Ακρόπολης», αποχαιρέτησε το κοινό της με το τελευταίο της τραγούδι. Όπως τόνισε, «όλη η Ελλάδα μιλάει για σένα» και «οι τραγουδιστές της χώρας είναι εδώ να σε τιμήσουν».

Η ίδια αναφέρθηκε στις προσωπικές τους στιγμές και στον μοναδικό χαρακτήρα της Μαρινέλλας, υπογραμμίζοντας πως «όποιον δεν τον αγκάλιασε η Μαρινέλλα κι όποιον δεν του έσφιξε το χέρι, τίποτα δεν ένιωσε από την αγάπη της». Κλείνοντας, ευχήθηκε «να γελάς, να κουβεντιάζεις, να τραγουδάς και να αγαπάς πολύ».

Ο Γιώργος Νταλάρας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τη Μαρινέλλα «δεύτερη μάνα του», σημειώνοντας πως ήταν εκείνη που τον στήριξε στα πρώτα του βήματα. «Άνοιξες πόρτες, έσπασες ταμπού, γκρέμισες κάστρα», είπε, υπογραμμίζοντας τη γενναιότητα και την επιμονή της, που ενέπνευσαν ολόκληρες γενιές καλλιτεχνών.

«Κατάφερες κάτι απίστευτο, οι δεύτερες φωνές σου να ακούγονται σαν πρώτες», πρόσθεσε ο καλλιτέχνης, προτού ολοκληρώσει τον αποχαιρετισμό του με λόγια αγάπης προς την οικογένειά της: «Καλό ταξίδι μάνα και καλή τύχη όπου κι αν πας».

Η παρουσία προσωπικοτήτων και η επιθυμία της οικογένειας

Μήνυμα για την ανάπαυση της ψυχής της Μαρινέλλας απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη.

Από τη Μητρόπολη πέρασαν σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και πολιτικοί και επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Κιμούλης, οι συνθέτες Γιώργος Χατζηνάσιος και Μίνως Μάτσας, ο Μανώλης Μητσιάς, η Πέγκυ Ζήνα και η Έλλη Κοκκίνου, καθώς και η Μαριάννα Λάτση και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η ταφή της θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Από νωρίς, η Μητρόπολη είχε γεμίσει από στεφάνια, μεταξύ των οποίων και του πρωθυπουργού, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα». Η οικογένεια, ωστόσο, είχε ζητήσει αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δημάρχου Θεσσαλονίκης με πρέσβη Αρμενίας για ενίσχυση σχέσεων

Κεντρικό θέμα στη συνάντηση του δημάρχου Αγγελούδη με τον πρέσβη της Αρμενίας ήταν η ενίσχυση σχέσεων και δράσεων στον πολιτισμό και τουρισμό, ενόψει εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τα 35 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας.
Πλήθος σε συναυλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφιέρωμα στον Αλέκο Παναγούλη με συναυλία στη Δίβρη Ηλείας

Στις 2 Μαΐου στη Δίβρη Ηλείας ο Βασίλης Λέκκας δίνει συναυλία αφιερωμένη στον Αλέκο Παναγούλη, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του. Προηγείται ημερίδα με ομιλίες για τη ζωή και δράση του από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς.
Άγαλμα Κωνσταντίνου Καβάφη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων το γλυπτό του Καβάφη

Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου τοποθετήθηκε χθες γλυπτό του Κωνσταντίνου Καβάφη, έργο του Πραξιτέλη Τζανουλίνου, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στον Δήμο Αθηναίων, ως νέο τοπόσημο και ζωντανή παρουσία στην πόλη.