ΓΔ: 2468.59 0.36% Τζίρος: 176.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:24:39
Σφύρα δικαστηρίου

Στη φυλακή ο 48χρονος Σουδανός για το περιστατικό με χειροβομβίδες στη ΓΑΔΑ

Στη φυλακή οδηγείται ο 48χρονος Σουδανός που απείλησε με χειροβομβίδες έξω από τη ΓΑΔΑ. Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, αρνήθηκε πρόθεση βίας στην απολογία του, η οποία διήρκεσε λιγότερο από 20 λεπτά χωρίς δικηγόρο.

Στη φυλακή οδηγείται, μετά την απολογία του, ο 48χρονος Σουδανός που την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε συναγερμό έξω από τη ΓΑΔΑ, όταν εμφανίστηκε σε ανεξέλεγκτη κατάσταση κρατώντας δύο πλήρως λειτουργικές χειροβομβίδες και απειλώντας ότι θα τις χρησιμοποιήσει.

Ο 48χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί συνολικά 15 φορές, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για απειλή, σε σχέση με το επεισόδιο στη ΓΑΔΑ.

Η απολογία του, που πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία συνηγόρου, διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Κατά τη διάρκειά της, αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να ανατιναχθεί ή να στραφεί εναντίον άλλων, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε επιθετικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε, βρήκε το σακίδιο με τις δύο χειροβομβίδες στην περιοχή της Ακρόπολης και επιχείρησε να το παραδώσει στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. 

Όπως ισχυρίζεται, εκεί δεν έδειξαν ενδιαφέρον και έτσι κατευθύνθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην οδό Αλεξάνδρας, για να το παραδώσει.

Ο αλλοδαπός είχε αποφυλακιστεί τρεις ημέρες πριν από το περιστατικό για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε οδηγηθεί ξανά στη φυλακή για παρόμοια υπόθεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: 31χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Στη Μύκονο συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράνομη διαμονή. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα και κινητά, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία με άγνωστο αριθμό απαχθέντων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη Λάσα, βορειοανατολική Νιγηρία, και απήγαγαν μαθητές που έδιναν εξετάσεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Η περιοχή πλήττεται από ισλαμιστικές ομάδες και συμμορίες που ζητούν λύτρα για ομήρους.
Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Συνελήφθη Βρετανός καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα

Ένας 60χρονος Βρετανός συνελήφθη στα Ιωάννινα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ισπανικές αρχές για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτολεμαΐδα: Λύθηκε υπόθεση διαδικτυακού εκβιασμού και απάτης κατά 41χρονου

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και απάτης εις βάρος 41χρονου, που πλήρωσε συνολικά 4.770 ευρώ σε γυναίκα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από απειλές για δημοσιοποίηση προσωπικών συνομιλιών τους.