ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Αστυνομία: Απάτη με SMS για δήθεν πρόστιμα ταχύτητας

Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί για SMS με πρόστιμο ταχύτητας που ζητούν πληρωμή σε link. Το μήνυμα έχει λάθη. Μην ανοίγετε τον σύνδεσμο ή δίνετε στοιχεία· αν το κάνατε, καλέστε άμεσα τράπεζα.

Νέα απάτη μέσω SMS με δήθεν πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως προειδοποιεί η Ελληνική Αστυνομία

Επιτήδειοι στέλνουν μηνύματα σε πολίτες, εμφανίζοντας ψευδείς ειδοποιήσεις ότι έχει επιβληθεί «ποινή» ή «πρόστιμο» για παράβαση του ορίου ταχύτητας, με στόχο να τους παρασύρουν σε άμεση πληρωμή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το μήνυμα περιλαμβάνει σύνδεσμο (link) που οδηγεί σε υποτιθέμενη πλατφόρμα πληρωμής, ζητώντας την καταβολή μικρού χρηματικού ποσού. 

Η Αστυνομία διευκρινίζει ότι οι διαδικασίες και οι πλατφόρμες που εμφανίζονται στο SMS δεν υπάρχουν και αποτελούν μέρος της απάτης.

«Το μήνυμα περιέχει πλήθος ορθογραφικών, συντακτικών και νοηματικών λαθών, γεγονός που επιβεβαιώνει τον απατηλό του χαρακτήρα», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Η ΕΛΑΣ τονίζει ότι πρόκειται για πρακτική ηλεκτρονικής εξαπάτησης (phishing), που αποσκοπεί είτε στην υποκλοπή χρημάτων είτε στην απόσπαση προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων.

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους μηνύματα και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να εκθέσει τα στοιχεία τους. 

Όπως αναφέρει, όσοι έχουν ήδη πατήσει τον σύνδεσμο ή έχουν καταχωρίσει πληροφορίες, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με την τράπεζά τους και να ενημερώσουν τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η αστυνομία φυγάδευσε δήμαρχο λόγω απειλής από συμμορία ναρκωτικών

Ο δήμαρχος της Αλές στη νότια Γαλλία φυγαδεύτηκε και τέθηκε υπό αστυνομική προστασία λόγω απειλής επίθεσης από τη συμμορία «DZ Mafia», καθώς αυξάνονται τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 34χρονου στη Μήλο για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη 34χρονος στη Μήλο για διακίνηση κοκαΐνης, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση. Βρέθηκαν 186,3 γραμμάρια ναρκωτικών, μετρητά, κινητά και ζυγαριά. Οδηγείται στην Εισαγγελία Σύρου.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Μέιν: Νεκρός από πυρά με εμπλοκή πρακτόρων ICE, λένε ΜΜΕ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε πυροβολισμούς στο Μπίντεφορντ του Μέιν, με εμπλοκή πρακτόρων της ICE. Η πολιτειακή αστυνομία και το FBI διερευνούν το συμβάν, λίγες μέρες μετά από ανάλογο περιστατικό στο Τέξας.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βρετανία συνελήφθη 46χρονη καταζητούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin

Συνελήφθη στη Βρετανία 46χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010. Ενεργοποιήθηκε η Ερυθρά Αγγελία και αναμένονται διαδικασίες έκδοσης. Η ίδια δηλώνει αθώα και ότι σκόπευε να επιστρέψει αυτοβούλως στην Ελλάδα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 29χρονου στον Εύοσμο για εκκρεμή καταδίκη στη Θεσσαλονίκη

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης συνελήφθη 29χρονος από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ», καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απόπειρα ληστείας και οπλοφορία, με ποινή φυλάκισης 5,5 ετών.