ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Ελληνικό περιπολικό σε ώρα υπηρεσίας, χαρακτηριστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομία: Απάτη με SMS για δήθεν πρόστιμα ταχύτητας

Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί για SMS με πρόστιμο ταχύτητας που ζητούν πληρωμή σε link. Το μήνυμα έχει λάθη. Μην ανοίγετε τον σύνδεσμο ή δίνετε στοιχεία· αν το κάνατε, καλέστε άμεσα τράπεζα.

Νέα απάτη μέσω SMS με δήθεν πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως προειδοποιεί η Ελληνική Αστυνομία

Επιτήδειοι στέλνουν μηνύματα σε πολίτες, εμφανίζοντας ψευδείς ειδοποιήσεις ότι έχει επιβληθεί «ποινή» ή «πρόστιμο» για παράβαση του ορίου ταχύτητας, με στόχο να τους παρασύρουν σε άμεση πληρωμή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το μήνυμα περιλαμβάνει σύνδεσμο (link) που οδηγεί σε υποτιθέμενη πλατφόρμα πληρωμής, ζητώντας την καταβολή μικρού χρηματικού ποσού. 

Η Αστυνομία διευκρινίζει ότι οι διαδικασίες και οι πλατφόρμες που εμφανίζονται στο SMS δεν υπάρχουν και αποτελούν μέρος της απάτης.

«Το μήνυμα περιέχει πλήθος ορθογραφικών, συντακτικών και νοηματικών λαθών, γεγονός που επιβεβαιώνει τον απατηλό του χαρακτήρα», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Η ΕΛΑΣ τονίζει ότι πρόκειται για πρακτική ηλεκτρονικής εξαπάτησης (phishing), που αποσκοπεί είτε στην υποκλοπή χρημάτων είτε στην απόσπαση προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων.

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους μηνύματα και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να εκθέσει τα στοιχεία τους. 

Όπως αναφέρει, όσοι έχουν ήδη πατήσει τον σύνδεσμο ή έχουν καταχωρίσει πληροφορίες, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με την τράπεζά τους και να ενημερώσουν τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 30χρονου στον Άγιο Δημήτριο για άσκοπους πυροβολισμούς

Αστυνομικοί συνέλαβαν 30χρονο αλλοδαπό στον Άγιο Δημήτριο τα ξημερώματα μετά από άσκοπους πυροβολισμούς. Στην κατοχή του εντοπίστηκε πιστόλι, τρεις γεμιστήρες και 57 φυσίγγια. Βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν για κλοπές στο κέντρο της Αθήνας

Πέντε ανήλικοι, ηλικίας 13 έως 17 ετών, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας για κλοπές σε καταστήματα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν προϊόντα που είχαν αφαιρέσει, τα οποία κατασχέθηκαν από την αστυνομία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις από στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους

Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν σε στοχευμένους ελέγχους στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αυτών ένας 31χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ένας 85χρονος για κλοπή κινητού και ένας 18χρονος αλλοδαπός για κατοχή κάνναβης χωρίς χαρτιά.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη: 29χρονος συνελήφθη για όπλα, βεγγαλικά και ναρκωτικά

Στην Κοζάνη συνελήφθη 29χρονος μετά από αστυνομική έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν ναρκωτικά, όπλα και βεγγαλικά. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Βρέθηκε πτώμα που ανήκει σε πεντάχρονο κορίτσι αυτοχθόνων

Η αστυνομία στην Αυστραλία ανακάλυψε πτώμα που πιστεύεται πως ανήκει στην 5χρονη αυτόχθονη Κουμαντζάγι Λιτλ Μπέιμπι, που αγνοείτο από το Σάββατο. Οι αρχές αναζητούν τον φερόμενο ως δολοφόνο της.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε νεκρός κρατούμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών

Ένας αλλοδαπός κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στις 29 Απριλίου στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών, μετά από σπασμωδικό επεισόδιο και ενώ εξετάστηκε από ΕΚΑΒ και ψυχίατρο. Ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου του.