ΓΔ: 2353.98 -0.68% Τζίρος: 171.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:41:36
Ο Στέλιος Αγγελούδης στο μετρό
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αγγελούδης: Στόχος μας μια Θεσσαλονίκη με περισσότερους δημόσιους χώρους

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε πως η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας «ξεμπλοκάρει» και προχωρά, με στόχο να δημιουργηθεί πάρκο μνήμης, τονίζοντας τη σημασία ανοιχτών, δημόσιων χώρων για μια ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη.

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μετατροπή της σε Πάρκο Μνήμης αφιερωμένο στα θύματα του Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελούδης, στο περιθώριο της ονοματοδοσίας πάρκου σε «Ίμβρου και Τενέδου», η προθεσμία για την κατάθεση προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο από τον δεύτερο μειοδότη του διαγωνισμού έληξε, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την προώθηση του έργου. 

Ο φάκελος έχει πλέον διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και, όπως σημείωσε, «περιμένουμε πλέον τις διαδικασίες. Αφού ολοκληρωθούν τα τυπικά είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει το έργο».

Με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες ανάπλασης αναμένεται να διαρκέσουν 18 μήνες, με τον δήμαρχο να υπογραμμίζει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για ταχύτερη ολοκλήρωση. 

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία του έργου, το οποίο, όπως είπε, είναι το πρώτο που ανακοινώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την κεντρική διοίκηση, ενώ παράλληλα «συμβολίζει τη μνήμη των Εβραίων συμπολιτών μας που χάθηκαν με αυτόν τον τραγικό και απάνθρωπο τρόπο» και αλλάζει τη φυσιογνωμία της πόλης.

Αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης που βρίσκονται στο σημείο, ο κ. Αγγελούδης διευκρίνισε ότι το υπαίθριο πάρκινγκ θα κλείσει λίγες ημέρες πριν την εγκατάσταση του αναδόχου.

Εκτός από την Πλατεία Ελευθερίας, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις εργασίες πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως και την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, καθώς και στη δημοπράτηση για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους που αναμένεται σύντομα. 

Επιπλέον, ολοκληρώνονται οι μελέτες για τρία ακόμη εμβληματικά έργα: την επέκταση της παλιάς παραλίας με ξύλινο ντεκ και τις αναπλάσεις των πλατειών Διοικητηρίου και Δημοκρατίας.

«Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την παρέμβασή μας στην πόλη για την πρώτη μας θητεία», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαϊωάννου: Ο λαός αντέχει με αξίες, παιδεία και πολιτιστική συνέχεια

Ο Νίκος Παπαϊωάννου, υφυπουργός Παιδείας, τόνισε την αξία της ιστορικής μνήμης στην εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, υπογραμμίζοντας ότι η ιστορία διδάσκει αντοχή και διατήρηση αξιών και παράδοσης.
Ομιλητής στο Μνημείο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε το 11ο reworks agora στη Θεσσαλονίκη με ήχο και ιδέες

Ολοκληρώθηκε το 11ο reworks agora στη Θεσσαλονίκη με τριήμερο πρόγραμμα δράσεων, δίνοντας έμφαση σε δημοκρατία, κοινωνία, τεχνολογία, τέχνες και πολιτισμό. Πάνω από 11.000 επισκέπτες παρακολούθησαν συζητήσεις και μουσικά events.
Ηθοποιός σε σκηνή θεάτρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαγιάδες από ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν κουκλοθέατρο για παιδιά

Τέσσερις κυρίες από τα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης ανεβάζουν παραστάσεις κουκλοθέατρου για παιδιά προσχολικής ηλικίας, χαρίζοντας χαρά και παίρνοντας θερμό χειροκρότημα, αποδεικνύοντας ότι το ταλέντο και η ζωντάνια δεν έχουν ηλικία.
Πλήθος σε συναυλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 4 Ιουνίου η συναυλία «Η ζωή μου ο άλλος» λόγω καιρού

Η συναυλία «Η ζωή μου ο άλλος» της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης μεταφέρεται για τις 4 Ιουνίου στο Θέατρο Γης λόγω κακοκαιρίας. Τα εισιτήρια ισχύουν κανονικά, ενώ λιγοστά απομένουν διαθέσιμα σε φυσικά σημεία και online.
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλες οι θρησκείες της Θεσσαλονίκης στο ίδιο τραπέζι στο Aristotle Innovation Forum

Στο Aristotle Innovation Forum συζητήθηκε η ίδρυση Διαθρησκειακού Φόρουμ για συνεργασία και αλληλοκατανόηση μεταξύ θρησκειών, με στόχο τη λειτουργία του ως σύγχρονου θεσμού στη Θεσσαλονίκη.
Ποντιακός χορός στη Βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άναψε «Η Φλόγα της Μνήμης» και δημιουργείται Πάρκο Γενοκτονίας Ποντίων

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα άναψε στην πλατεία Αγίας Σοφίας «Η Φλόγα της Μνήμης» για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο δήμος Θεσσαλονίκης προτείνει τη δημιουργία «Πάρκου Μνήμης» για την ηθική δικαίωση.