ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρυμουλκό στο λιμάνι
Ρυμουλκό πλοίο κινείται σε ήρεμα νερά ελληνικού λιμανιού, με φόντο βουνά.

Λιμενικό: 20 αλλοδαποί στο Φαρμακονήσι και διακομιδές ασθενών

Το Λιμενικό εντόπισε 20 αλλοδαπούς στο Φαρμακονήσι (10 άνδρες, 6 γυναίκες, 4 ανήλικοι) και τους μετέφερε στη Λέρο. Παράλληλα έγιναν διακομιδές ασθενών από Σκόπελο, Σκύρο, Τήνο, Νάξο και Μύκονο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, το απόγευμα της Δευτέρας εντοπίστηκαν συνολικά 20 αλλοδαποί στο Φαρμακονήσι, μεταξύ των οποίων 10 άνδρες, 6 γυναίκες και 4 ανήλικοι.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) στο Φαρμακονήσι. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος στο λιμάνι “Λακκί” της Λέρου και ακολούθως στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) του νησιού.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Παράλληλα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν διακομιδές ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν:

  • Μία 60χρονη από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Τ/Ρ-Α/Ψ “Άγιος Δημήτριος”.
  • Μία 75χρονη από το λιμάνι “Λιναριά” της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Γ-Ο/Γ “Αχιλλέας”.
  • Μία 57χρονη, μία 92χρονη και μία 82χρονη από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “Νήσος Τήνος”.
  • Μία 65χρονη και ένας 66χρονος από τα λιμάνια της Νάξου και της Μυκόνου αντίστοιχα στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “Κυρίαρχος V”.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: «Οι σύγχρονοι λαθρέμποροι αποτελούν τον εχθρό μας»

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως ο εχθρός στο μεταναστευτικό είναι οι λαθρέμποροι και εξήρε το έργο του Λιμενικού. Παρουσίασε το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ 2» για την αναβάθμιση εξοπλισμού, με νέο Κέντρο Επιχειρήσεων και σύγχρονες τεχνολογίες.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: 420 νέες θέσεις εργασίας στο Λιμενικό Σώμα

Ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε πρόσληψη 420 στελεχών στο Λιμενικό, νέες τεχνολογίες και σύγχρονα μέσα, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό για τους επιτυχημένους απεγκλωβισμούς στις φωτιές, τονίζοντας το αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμό τους.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Πρωταγωνιστικός ρόλος του Λιμενικού στην ασφάλεια επιβατών

Στην Κυλλήνη βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας, δίνοντας έμφαση στην ετοιμότητα του Λιμενικού, την ασφάλεια του λιμένα και την ανάγκη υποδομών, με το λιμάνι να εξυπηρετεί πάνω από 810.000 επιβάτες ετησίως προς Ιόνια Νησιά.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Το λιμάνι της Πάτρας φέρνει καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας

Ο Β. Κικίλιας τόνισε στο λιμάνι της Πάτρας ότι το εγκεκριμένο Master Plan προσφέρει νέες προοπτικές για ανάπτυξη, περισσότερες δουλειές και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις οικογένειες της πόλης και τα παιδιά τους.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Υψηλής σημασίας η υπηρεσία σας στο Λιμενικό Σώμα

Ο Β. Κικίλιας τόνισε τη σημασία της αποστολής των νέων αξιωματικών του Λιμενικού, συγχαίροντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους και υπογραμμίζοντας πόσο αναγκαία είναι η ακεραιότητα και το ήθος στην προστασία της πατρίδας και των θαλάσσιων συνόρων.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Τα ναυπηγεία και το νέο λιμάνι ενισχύουν την ανάπτυξη στη Χαλκίδα

Τα Ναυπηγεία Χαλκίδας επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τοπικούς φορείς, όπου ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά σχέδια και τόνισε τη συμβολή τους στην οικονομία και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.