ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Κικίλιας: Νέα συμφωνία για ναυπήγηση ρυμουλκών στα ναυπηγεία ONEX

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια υπογράφηκε συμφωνία για την κατασκευή δύο ρυμουλκών πλοίων στα ναυπηγεία ONEX, ενισχύοντας τη ναυπηγική δραστηριότητα, την ασφάλεια των λιμανιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σημαντική ώθηση στις επενδύσεις στην ελληνική ναυτιλία και την ενίσχυση της ναυπηγικής δραστηριότητας δίνει η νέα συμφωνία για την κατασκευή δύο ρυμουλκών πλοίων στα ναυπηγεία της ONEX Shipyards & Technologies Group. 

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, και της πρέσβεως των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, και ο διευθυντής της Megatugs Salvage & Towage, Παύλος Μ. Ξηραδάκης. 

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα ναυπήγησης ρυμουλκών πλοίων για εμπορικούς σκοπούς στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση της ελληνικής ναυτιλίας. 

Επίσης, αναδεικνύει τη σημασία των ελληνικών λιμανιών ως βασικών πυλών εμπορίου και ασφάλειας, δεδομένου ότι τα ρυμουλκά παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση της ναυσιπλοΐας και στην προστασία πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στη σημασία της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «τα ζητήματα ασφάλειας -τόσο στα λιμάνια όσο και στη θάλασσα- είναι εξαιρετικά σημαντικά» για την κυβέρνηση και το υπουργείο.

 Υπογράμμισε επίσης πως η νέα αυτή επένδυση ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω ναυπηγήσεις και άλλων πλοίων, όπως γερανοφόρων, που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια και την ανάπτυξη του κλάδου.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η συμφωνία αυτή ενισχύει την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της Πολιτείας στον στρατηγικό αυτό τομέα της οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Ελευσίνας βιομηχανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Επενδύσεις-ορόσημο μεταμορφώνουν σε νέο βιομηχανικό hub

Η επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δημιουργεί ένα νέο ναυπηγικό και ενεργειακό hub, με ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον, νέες θέσεις εργασίας και σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία.
γραμμή παραγωγής πυρομαχικών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αμυντική βιομηχανία και τα ναυπηγεία ως πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας

Η αμυντική βιομηχανία και τα ναυπηγεία, αν και άλλοτε ισχυροί τομείς, υπέστησαν παρακμή λόγω κακοδιαχείρισης και έλλειψης στρατηγικής από τη δεκαετία του ’80. Σήμερα, επανέρχονται ως βασικοί άξονες της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο με κέρδη σε Coca Cola, Jumbo και τράπεζες

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος και μετοχές όπως Coca Cola HBC, Jumbo, Alpha Bank και ΔΑΑ να ξεχωρίζουν ανοδικά, σε περιβάλλον υποτονικών ευρωπαϊκών αγορών.
Κυβερνητικά στελέχη σε πάνελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Σε τροχιά υλοποίησης το 83% των συστάσεων Πισσαρίδη

Το 83% των συστάσεων της έκθεσης Πισσαρίδη έχει υλοποιηθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΦΙΜ, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας ότι η έκθεση αποτέλεσε τη βάση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Προτεραιότητα η ενίσχυση εσωτερικής κατανάλωσης το 2026

Η αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης αποτελεί βασικό στόχο της κινεζικής οικονομίας για το 2026, με νέα μέτρα σε προσφορά και ζήτηση, ενώ θα δοθεί έμφαση και στη σταθεροποίηση των επενδύσεων, σύμφωνα με αξιωματούχο.