ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Pixabay

Σύμφωνη η ΚΕΔΕ με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων επιχειρήσεων εστίασης

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε σήμερα.

Θετική είναι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην επέκταση, όπου αυτή είναι εφικτή, του υπαίθριου χώρου τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις εστίασης, καφέ κ.ά., ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων που προτείνει ο ΕΟΔΥ.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε σήμερα, με τη συμμετοχή και άλλων αιρετών και συναρμόδιων υπουργών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης τόνισαν ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, δεν πρέπει να υπερβαίνει το χώρο που απαιτείται για την τοποθέτηση του αρχικού αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 100% της αρχικής. Όπου η επέκταση αυτή δεν είναι εφικτή, είναι λογική η μείωση του τέλους κατάληψης, μείωση η οποία δεν μπορεί να είναι πάνω από το 50% .

Επίσης ζητήθηκε να απλοποιηθεί η διαδικασία ελέγχων και επιβολής ποινών, ώστε αν κάποιοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την ιδιαίτερη αυτή συνθήκη, να μπορεί ο εκάστοτε δήμος να τους επαναφέρει στην τάξη, αλλά να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τραπέζια που βρίσκονται στις τζαμαρίες που ανοίγουν στις προσόψεις των καταστημάτων, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες που προτείνει η Πολιτεία.Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και οι δήμαρχοι των δυο μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε στην ανάγκη βοήθειας των καταστημάτων εστίασης, όχι μόνο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και γιατί αυτή είναι μία ανάγκη των πολιτών, μετά το μακρύ διάστημα των περιοριστικών μέτρων. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, πρότεινε την απλοποίηση των διαδικασιών για τη λειτουργία μικρών ανοιχτών τοπικών αγορών, ώστε να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες και να δημιουργηθούν νέα σημεία ενδιαφέροντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Χαρδαλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χαρδαλιάς: Συμπαράσταση σε κάθε οικογένεια της Αττικής

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο, τονίζει τη σημασία της ημέρας και εκφράζει τη στήριξή του σε κάθε οικογένεια της Αττικής, σε όσους εργάζονται, στους νέους, στους ηλικιωμένους και σε όσους βιώνουν δυσκολίες.
Φρέσκα λαχανικά φρούτα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Taste Kilkis: Γιορτή με αυθεντικές γεύσεις και στήριξη της οικονομίας

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Taste Kilkis” έρχεται 28-29 Αυγούστου 2026, προβάλλοντας τοπικά προϊόντα, live μαγειρικές, master classes με επώνυμους σεφ, εμπειρίες οινογνωσίας και δραστηριότητες για παιδιά στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς.
Πινακίδα ΑΑΔΕ λουκέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ πρόστιμα και 8 λουκέτα σε ελέγχους - 37,4% παραβατικότητα

Η ΑΑΔΕ εντατικοποιεί τους φορολογικούς ελέγχους σε τουριστικές περιοχές, στοχεύοντας σε επιχειρήσεις με υψηλό κίνδυνο παραβάσεων στους κλάδους εστίασης, φιλοξενίας και διασκέδασης. Το 37,42% των ελεγμένων επιχειρήσεων παρέβη τους κανόνες.
Νίκος Χαρδαλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χαρδαλιάς: Ήδη υλοποιείται το 58,8% του σχεδίου μας στα μισά της θητείας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε άρθρο του στην One Voice, σημείωσε πως στα μισά της θητείας του, το 58,8% του σχεδίου για την Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη υλοποιηθεί, κάνοντας απολογισμό των 30 πρώτων μηνών διοίκησης.