ΓΔ: 2065.42 0.18% Τζίρος: 875.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Δάνειο διάσωσης 3 δισ. παίρνει η Adidas από την κυβέρνηση

Λόγω του κλεισίματος καταστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της Adidas έχουν καταρρεύσει, ενώ απώλειες έως και 1 δισ. καταγράφει μόνο στην Κίνα.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στον κόσμο, η εταιρεία Adidas, θα πάρει δάνειο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της κρίσης του κορονοϊού και των μεγάλων επιπτώσεων που καταγράφονται στις πωλήσεις.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε ένα κοινοπρακτικό δάνειο ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων αναλογούν στην αναπτυξιακή τράπεζα KfW 2,4 δισεκατομμύρια, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Adidas. Τα υπόλοιπα 600 εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται περισσότερες από επτά τράπεζες.

Λόγω του κλεισίματος καταστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της εξαιρετικά κερδοφόρας εταιρείας έχουν καταρρεύσει. Μόνο στην Κίνα, η Adidas έχει απώλειες έως και ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα επιτευχθεί η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε αντάλλαγμα για το δημόσιο δάνειο, η Adidas πρέπει να διακόψει το μέρισμα όσο διαρκεί το δάνειο. Θα ανασταλεί επίσης η επαναγορά μετοχών και το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραιτηθεί από όλα τα μπόνους για φέτος, τα οποία συνήθως αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα του μισθού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Adidas απέσυρε μια αμφιλεγόμενη διαφήμιση για αθλητικά παπούτσια

Η γερμανική εταιρεία επανακυκλοφορεί αυτό το καλοκαίρι αυτό το παπούτσι, το SL72 όπως το έχει ονομάσει, μια ρεπλίκα ενός μοντέλου που φορούσαν οι αθλητές κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Μονάχου.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ρωσία στο τραπέζι διαλόγου, Τραμπ υπέρ κοινής ειρηνευτικής λύσης

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε πως για να υπάρξει ειρηνευτική λύση στην Ουκρανία, η Μόσχα πρέπει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, εκφράζοντας παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία για τις έως τώρα διπλωματικές προσπάθειες.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρώπη κατά αμερικανικού σχεδίου: «Κόκκινες γραμμές» σε εδάφη και ασφάλεια

Οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν εδαφικές παραχωρήσεις πέραν της σημερινής γραμμής επαφής, ζητούν ενισχυμένο ουκρανικό στρατό και ισχυρές εγγυήσεις, ενώ εκφράζουν ενστάσεις στο αμερικανικό σχέδιο ανοικοδόμησης.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Θετική στάση για τις διαπραγματεύσεις Γενεύης με Ουκρανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χαιρετίζει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία στη Γενεύη και τονίζει τη σημασία της ενεργής συμμετοχής της ΕΕ, με έμφαση στην ασφάλεια και την ενότητα των κρατών-μελών της.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή στα 81 του ο ηθοποιός Ούντο Κιρ

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Γερμανός ηθοποιός και cult είδωλο Ούντο Κιρ, γνωστός για συνεργασίες με τον Γουόρχολ και τον φον Τρίερ. Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο σύντροφός του και επιβεβαίωσε ο φίλος του Μάικλ Τσάιλντερς.
Φρίντριχ Μερτς με σμόκιν
ΔΙΕΘΝΗ

Βάντεφουλ: «Καθοριστική επιτυχία» για την Ευρώπη οι συνομιλίες στη Γενεύη

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ χαρακτήρισε τις συνομιλίες ΗΠΑ–Ουκρανίας στη Γενεύη ως «καθοριστική επιτυχία» για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι τα ζητήματα που αφορούν την ήπειρο δεν παρακάμφθηκαν.