ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
Το κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, σύμβολο της αμερικανικής διπλωματίας.

Οι ΗΠΑ καλούν το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό να φύγει από Ομάν

Οι ΗΠΑ διέταξαν την αποχώρηση μη αναγκαίου προσωπικού και οικογενειών από την πρεσβεία στο Ομάν λόγω αυξημένων κινδύνων από τον πόλεμο με το Ιράν, τα drone και πυραυλικές επιθέσεις, ενώ δυο νεκροί αναφέρθηκαν από πλήγμα drone.

Η διπλωματία των ΗΠΑ διέταξε την αποχώρηση του μη απολύτως αναγκαίου προσωπικού της πρεσβείας στο Ομάν, καθώς και των μελών των οικογενειών του, λόγω των αυξημένων κινδύνων που συνδέονται με τον πόλεμο εναντίον του Ιράν.

Σε επικαιροποιημένη οδηγία που δημοσιοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γίνεται λόγος για «απειλή που εγείρεται» από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους που εξαπολύει ο ιρανικός στρατός, ενώ επισημαίνονται σημαντικά προβλήματα «στην αεροπορική κίνηση».

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από πλήγμα drone στο βόρειο Ομάν, την ώρα που το Ιράν συνεχίζει να εξαπολύει επιθέσεις αντιποίνων σε γειτονικά κράτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Διάψευση Τεχεράνης για μεταφορά εμπλουτισμένου ουρανίου στο εξωτερικό

Το Ιράν διέψευσε ότι θα μεταφέρει τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου του εκτός χώρας, διαψεύδοντας δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ πως υπήρξε σχετική συμφωνία με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ μετά την εκεχειρία στον Λίβανο

Το Ιράν ανοίγει ξανά πλήρως τα Στενά του Ορμούζ για όσο διαρκεί η κατάπαυση του πυρός, ενισχύοντας τις ελπίδες για σταθερότητα στη Μέση Ανατολή. Η απόφαση έριξε την τιμή πετρελαίου και έφερε άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Χρειάζονται σοβαρές διαπραγματεύσεις, υπάρχουν διαφορές με ΗΠΑ

Συνεχίζονται σοβαρές διαφορές Ιράν-ΗΠΑ για συμφωνία λήξης του πολέμου, δηλώνει Ιρανός αξιωματούχος. Η διατήρηση ανοιχτών των Στενών του Ορμούζ και η παράταση της κατάπαυσης του πυρός εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις και τις αμερικανικές δεσμεύσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έτοιμος για συνεργασία με το Ιράν για επιστροφή του ουρανίου στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ιράν θα συνεργαστούν για την ανάκτηση του εμπλουτισμένου ουρανίου και τη μεταφορά του στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς το «πυρηνική σκόνη» που θα επιστραφεί άμεσα.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ αρνήθηκε τη συνδρομή του ΝΑΤΟ στα Στενά Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν και απέρριψε βοήθεια του ΝΑΤΟ, επικρίνοντας τους συμμάχους για αδιαφορία όταν τους χρειάστηκε, αποκαλώντας το ΝΑΤΟ «χάρτινη τίγρη» στο Truth Social.