ΓΔ: 2475.74 -0.40% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Σε ισχύ νέα σύμβαση παροχής συγκοινωνιακού έργου από τα ΚΤΕΛ

Με βάση τη νέα σύμβαση η ΚΤΕΛ ΑΕ έχει την υποχρέωση να κυκλοφορεί καθημερινά 182 λεωφορεία πραγματοποιώντας περισσότερα από 1.500 δρομολόγια ημερησίως.

Μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει ισχύ η σύμβαση γέφυρα που ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο για την παροχή συγκοινωνιακού έργου αστικής συγκοινωνίας από τα ΚΤΕΛ, όπως γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ.

«Η σύναψη σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ εγκρίθηκε και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή για την ανάθεση του συγκοινωνιακού έργου αστικής συγκοινωνίας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ΟΣΕΘ και προσθέτει ότι προηγήθηκε διαγωνισμός του οργανισμού που καρποφόρησε με επιτυχία και αφορά την παροχή συγκοινωνιακού έργου από σήμερα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, με κόστος 29,6 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Όπως εξηγεί ο ΟΣΕΘ στην ανακοίνωσή του, με βάση τη νέα σύμβαση η ΚΤΕΛ ΑΕ έχει την υποχρέωση να κυκλοφορεί καθημερινά 182 λεωφορεία πραγματοποιώντας περισσότερα από 1.500 δρομολόγια ημερησίως για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της κυρίως της περιαστικής ζώνης της Ε. Θεσσαλονίκης.

Τονίζεται ότι ο ΟΣΕΘ ως αρχή μεταφορών στη Θεσσαλονίκη, είναι ο εποπτεύων φορέας διασφάλισης της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και της ΚΤΕΛ Α.Ε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Περισσότερα κονδύλια για απαλλοτρίωση στον τερματικό Μετρό

Το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε αύξηση χρηματοδότησης έως 1.135.374,50 ευρώ για την απαλλοτρίωση έκτασης 1.746,73 τ.μ. στον τερματικό σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά από σχετική δικαστική απόφαση.
Χρήστος Δήμας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Σε λίγες εβδομάδες η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, τόνισε στο 7ο Balkan Forum ότι σύντομα ξεκινά η επέκταση του Μετρό Καλαμαριάς με πέντε νέους σταθμούς και ήδη το Μετρό έχει μειώσει την κίνηση στο κέντρο κατά 15%.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στις απαλλοτριώσεις για τη διάνοιξη της Πόντου στην Καλαμαριά

Οριστικά κλείνει το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Πόντου, καθώς εγκρίθηκε χρηματοδότηση 6,97 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καλαμαριάς για αποζημιώσεις, ολοκληρώνοντας έτσι το σχετικό έργο.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η επέκταση του λιμανιού Θεσσαλονίκης ενισχύει τη θέση της Ελλάδας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκε το λιμάνι Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι η επέκταση της 6ης προβλήτας ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.