ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα θέα

Η Ελλάδα παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών

Η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική, η Ρόδος, η Κέρκυρα, τα Χανιά, η Κως, η Μύκονος και η Σαντορίνη, μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς των Αυστριακών.

Με αύξηση στις προκρατήσεις που κυμαίνεται στο 25% για τη θερινή τουριστική περίοδο, νέες αεροπορικές συνδέσεις, αύξηση δυναμικού θέσεων (18%), περισσότερες πτήσεις και παράταση της σαιζόν, η Ελλάδα παραμένει με διαφορά ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών στα ταξίδια με αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Αυτό είναι το μήνυμα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ferien 2025, που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη το διάστημα 16-19 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή του ΕΟΤ.

Η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική, η Ρόδος, η Κέρκυρα, τα Χανιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Καλαμάτα, η Κάρπαθος, η Ζάκυνθος και η Κεφαλλονιά, συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς των Αυστριακών, ενώ το Ηράκλειο και η Ρόδος θα συνδέονται καθημερινά με πτήσεις από την Αυστρία καθ' όλη την τουριστική περίοδο του 2025, που αναμένεται να επεκταθεί μέχρι τον Νοέμβριο.

Στη διάρκεια της έκθεσης, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, Σταυρούλα Σκαλτσή, και στελέχη της υπηρεσίας είχαν συνάντηση με τον CEO της TUI, Gottfried Matt, ο οποίος σημείωσε ότι οι φετινές κρατήσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση 40% σε σχέση με το 2024, ενώ την ίδια εικόνα περιέγραψαν και οι CEO της Dertour, της Springer Reisen και του Ideal Tours.

Παράλληλα, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας, Austrian Airlines, ανακοίνωσε την προσθήκη της Λήμνου στους προορισμούς της εταιρείας, μετά από σχετικές συζητήσεις με την Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, αύξηση δυναμικού θέσεων κατά 18% και παράταση του πτητικού προγράμματος λόγω έντονης ζήτησης για Ελλάδα.

Συνολικά 23 ελληνικοί προορισμοί συνδέονται με την Αυστρία με απευθείας πτήσεις, πολλές από τις οποίες πραγματοποιούνται και από περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Η τουριστική έκθεση Ferien της Βιέννης είναι η μεγαλύτερη του κλάδου στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς προσφέρεται ως σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού με το κοινό από όλες τις γειτονικές χώρες, ενώ παράλληλα αποτελεί βαρόμετρο για τις τάσεις της χρονιάς, αφού είναι η πρώτη σημαντική τουριστική έκθεση που διεξάγεται κάθε χρόνο. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 450 εκθέτες από 36 χώρες, ενώ την επισκέφθηκαν περίπου 75.000 άτομα.

Στο ελληνικό περίπτερο συνεκθέτες ήταν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας (Πιερία), Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Ιονίων Νήσων και Κρήτης, οι Δήμοι Βόλου-Πηλίου και Σκιάθου, οι Οργανισμοί Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, η Πανελλήνια Ένωση Camping και η αεροπορική εταιρεία Sky Express, που έχει ήδη ξεκινήσει πτήσεις προς και από την Βιέννη.

Το περίπτερο προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών της έκθεσης, ενώ σε αυτό βρέθηκαν ακόμα επαγγελματίες από την αυστριακή αγορά για B2B συναντήσεις με εκπροσώπους των συνεκθετών, μεταξύ των οποίων τον αντιπερειάρχη Λασιθίου, Μιχάλη Κλώντζα, τον αντιδήμαρχο Σκιάθου, Αλέξανδρο Ευσταθίου, και διευθυντές Υπηρεσιών Τουρισμού.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκαν, επίσης, η Γενική Σύμβουλος ΟΕΥ Α' της ελληνικής Πρεσβείας, Παναγιούλα Μπογιατζοπούλου και ο Γραμματέας ΟΕΥ Β', Γιώργος Λυμπέρης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο μεταρρυθμίσεων και προστασίας συνόρων ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και τα κοινά συμφέροντα με την Αυστρία, αναφέροντας την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενεργειακή και γεωπολιτική ασφάλεια πάνε μαζί με την άμυνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Κρίστιαν Στόκερ, τόνισε τις άριστες ελληνοαυστριακές σχέσεις, τη σημασία του ορεινού τουρισμού και την ανάγκη για χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και ισχυρότερη ευρωπαϊκή άμυνα.
Tourismos, Turism, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 14% κατέγραψε το τουριστικό ρεύμα από Αυστρία προς Ελλάδα το 2022

Η Austrian Airlines ξεκινά από τις 26 Μαρτίου απευθείας πτήσεις σε 21 ελληνικούς προορισμούς, καθώς τα μηνύματα της αγοράς για την προσεχή τουριστική περίοδο είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά με τη χώρα μας να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο προτιμήσεων.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άννα Καραμανλή στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, συμμετέχοντας στη δοξολογία, στη δέηση και στην παρέλαση, τιμώντας τους αγωνιστές της ελευθερίας.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ενότητα και δουλειά για ισχυρή εθνική παρουσία

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε στη Θεσσαλονίκη την ανάγκη εθνικής ενότητας και ενίσχυσης της ισχύος της χώρας, τιμώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και τονίζοντας το χρέος απέναντι στην ιστορία και στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη Νέα Υόρκη για τουρισμό

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανέδειξε στη Νέα Υόρκη τον τουριστικό χαρακτήρα της πόλης, προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και νέες συνεργασίες με την αμερικανική αγορά.