ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δικαιοσύνη

Άρειος Πάγος: Τα αυτόφωρα θα λειτουργούν Σαββατοκύριακα και αργίες

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα επισημαίνει με επείγον έγγραφό της ότι για οποιοδήποτε λόγο παράλειψη εφαρμογής των ανωτέρω θα έχει ως συνέπεια τη διακινδύνευση των έννομων αγαθών των πολιτών.

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της προς όλους τους προϊσταμένους των Πρωτοδικείων της χώρας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα επισημαίνει ότι τα αυτόφωρα (μονομελή και τριμελή) θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και παράλληλα αυτό ισχύει και για τους ανακριτές και τους προέδρους υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα, το έγγραφο της κ. Κλάπα, αναφέρει: «Σας επισημαίνουμε ότι με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών λειτουργών (νόμος 4938 του 2022), είστε υποχρεωμένοι να ορίζεται για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες σύνθεση αυτόφωρου (μονομελούς και τριμελούς) πλημμελειοδικείου, η οποία θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη να εκτελέσει τα καθήκοντά της.

Αυτονόητο τυγχάνει ότι αυτό ισχύει και για τον ανακριτή και τον πρόεδρο υπηρεσίας.

Για οποιοδήποτε λόγο παράλειψη εφαρμογής των ανωτέρω θα έχει ως συνέπεια τη διακινδύνευση των έννομων αγαθών των πολιτών και εντεύθεν την προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ξέπλυμα χρήματος σύμβολα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση της Αρχής για ξέπλυμα στη υπόθεση Γ. Μαζωνάκη

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερευνά άμεσα τους δύο γιατρούς στην υπόθεση Μαζωνάκη, εξετάζοντας αν υπάρχει ξέπλυμα χρήματος και ενδεχομένως δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.
Συμβούλιο της Επικρατείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι αντιπρόεδροι σε Συμβούλιο Επικρατείας και Άρειο Πάγο

Το υπουργικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, προήγαγε έξι αντιπροέδρους στο ΣτΕ και τρεις στον Άρειο Πάγο, με τη σχετική απόφαση να λαμβάνεται διά περιφοράς.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άρειος Πάγος όρισε τους νέους ευρωεισαγγελείς

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου όρισε ομόφωνα τους νέους εντεταλμένους Έλληνες Ευρωπαίους εισαγγελείς, οι οποίοι θα ενισχύσουν το ελληνικό τμήμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας με ορισμούς εφετών και πρωτοδικών.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χ. Σπίρτζης στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών

Ο Χρίστος Σπίρτζης προσήλθε στον Άρειο Πάγο και ζήτησε ανάσυρση της υπόθεσης υποκλοπών για να ερευνηθεί κατασκοπεία και εξαίρεση του εισαγγελέα Τζαβέλλα λόγω μεροληψίας, καταθέτοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άρειος Πάγος αποχαιρετά με σεβασμό την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Ο Άρειος Πάγος αποχαιρέτησε με σεβασμό την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο και τη διεθνή της επίδραση στα γράμματα, αφήνοντας παρακαταθήκη βαθιάς πνευματικής αμφισβήτησης για το μέλλον.