ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δικαιοσύνη

Άρειος Πάγος: Τα αυτόφωρα θα λειτουργούν Σαββατοκύριακα και αργίες

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα επισημαίνει με επείγον έγγραφό της ότι για οποιοδήποτε λόγο παράλειψη εφαρμογής των ανωτέρω θα έχει ως συνέπεια τη διακινδύνευση των έννομων αγαθών των πολιτών.

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της προς όλους τους προϊσταμένους των Πρωτοδικείων της χώρας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα επισημαίνει ότι τα αυτόφωρα (μονομελή και τριμελή) θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και παράλληλα αυτό ισχύει και για τους ανακριτές και τους προέδρους υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα, το έγγραφο της κ. Κλάπα, αναφέρει: «Σας επισημαίνουμε ότι με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών λειτουργών (νόμος 4938 του 2022), είστε υποχρεωμένοι να ορίζεται για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες σύνθεση αυτόφωρου (μονομελούς και τριμελούς) πλημμελειοδικείου, η οποία θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη να εκτελέσει τα καθήκοντά της.

Αυτονόητο τυγχάνει ότι αυτό ισχύει και για τον ανακριτή και τον πρόεδρο υπηρεσίας.

Για οποιοδήποτε λόγο παράλειψη εφαρμογής των ανωτέρω θα έχει ως συνέπεια τη διακινδύνευση των έννομων αγαθών των πολιτών και εντεύθεν την προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δικαιοσύνη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν 4 δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, έως σήμερα που συνέχισε την ίδια τακτική η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, έχουν απολυθεί συνολικά 32 δικαστές και εισαγγελείς.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 46χρονου για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη 46χρονος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών. Αφού άρπαξε 400 ευρώ με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε στο σπίτι του, με ρούχα που τον συνδέουν με τη ληστεία.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας - Φυτιρής: Ενίσχυση συνεργασίας Λιμενικού Ελλάδας-Κύπρου

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον Κύπριο Υπουργό Κώστα Φυτιρή, με έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας σε θαλάσσια ασφάλεια, μεταναστευτικά, κοινές εκπαιδεύσεις και ενίσχυση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.