ΓΔ: 2033.97 0.73% Τζίρος: 205.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βάρκα με μετανάστες
Μεταναστευτικό ζήτημα: μετανάστες σε φουσκωτή βάρκα διασχίζουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για την πάταξη δικτύων παράνομης μετανάστευσης

Κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα, συμφωνήθηκε να υπάρχει επίσης τακτική επικοινωνία σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των Λιμεναρχείων και των δυο πλευρών.

Συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας τόσο στο θαλάσσιο πεδίο όσο και στο επίπεδο της ανταλλαγής πληροφοριών με βασικό στόχο την πάταξη των εγκληματικών δικτύων παράνομης μετανάστευσης επιτεύχθηκε χθες, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024, κατά τη συνάντηση στο Χίο αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα, συμφωνήθηκε να υπάρχει επίσης τακτική επικοινωνία σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των Λιμεναρχείων και των δυο πλευρών.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο πλευρές ήταν πριν 5 χρόνια. Στη χθεσινή συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς επιτελικά στελέχη του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, περιφερειακοί Διοικητές και Λιμενάρχες του Ανατολικού Αιγαίου με επικεφαλής τον Πλοίαρχο Λ.Σ. Χριστιανό Γεώργιο. Της τουρκικής αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο Ναύαρχος Ταϊφούν Πασάογλου ο οποίος συνοδευόταν από περιφερειακούς Διοικητές και Λιμενάρχες της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου καθώς και επιτελικά στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην 'Αγκυρα.

Οι δυο αντιπροσωπείες συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν και πάλι τον Φεβρουάριο του 2025, στο Κουσάντασι, με μέριμνα της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας για Μέτρα Εμπιστοσύνης την Πέμπτη στη Σμύρνη

Η συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα γίνει αύριο, 23 Οκτωβρίου, στη Σμύρνη με επικεφαλής τον Θ. Λαλάκο από την Ελλάδα και τον Μ.Κ. Μποζάυ από την Τουρκία.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η πολιτική μας είναι ενεργητική με βάση το εθνικό συμφέρον

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας ενημερώνει το κοινό μέσω της Υπηρεσίας Ενημέρωσης για τις τρέχουσες εξελίξεις και δράσεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τουρισμό μέσω ΕΟΤ

Σημαντική δράση του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη με B2B συναντήσεις και networking event για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας–Τουρκίας και την προβολή ελληνικών προορισμών.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ενεργές πρωτοβουλίες για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει ενεργό ρόλο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ζητώντας την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης και σαφή στρατηγική στα εθνικά θέματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθούμε την Τουρκία στο SAFE όσο διατηρεί το casus belli

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στο SAFE όσο διατηρεί το casus belli και αμφισβητεί ελληνικά νησιά, θέτοντας κόκκινες γραμμές στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.