ΓΔ: 1426.91 0.11% Τζίρος: 72.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΟΑΣΘ

Ενισχυμένο κατά 16% θα είναι το πρόγραμμα δρομολογίων του ΟΑΣΘ

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν κατ' ελάχιστον 300 λεωφορεία από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως επισημαίνει ο οργανισμός.

Με αυξημένο τον στόλο του σε ποσοστό 16% -σε σχέση με πέρυσι- ξεκινά την προσεχή Δευτέρα (2/9) το χειμερινό πρόγραμμα λειτουργίας του ο ΟΑΣΘ, καθώς στους δρόμους θα κυκλοφορούν κατ’ ελάχιστον 300 λεωφορεία, από περίπου 260 τον Σεπτέμβριο του 2023.

Σε ανακοίνωση του ο οργανισμός σημειώνει, επίσης, την ενίσχυση του οργανισμού με ανθρώπινο δυναμικό, ύστερα από τις προσλήψεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, κυρίως στην ειδικότητα του οδηγού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, επισήμανε τη βελτιωμένη εικόνα του οργανισμού ως προς τις υπηρεσίες που προσφέρει στο επιβατικό κοινό, με ενίσχυση των δρομολογίων, διευκρινίζοντας ότι άνω του 1/3 του στόλου του αποτελείται από τα καινούρια ηλεκτρικά λεωφορεία, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό έχει ενισχυθεί με 190 νεοπροσληφθέντες οδηγούς.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στους επόμενους μήνες θα υπάρξει περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του οργανισμού, καθώς θα ανανεωθεί το σύνολο του στόλου, με λεωφορεία νεότερα από αυτά που κυκλοφορούν σήμερα. Όπως εξήγησε, αυτό θα επιτευχθεί με την προμήθεια 164 λεωφορείων, για τρία χρόνια, με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης, η οποία προχωρά μέσω δημόσιου διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Τα λεωφορεία αυτά θα είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών και ένα μέρος τους ολοκαίνουρια.

«Ο ΟΑΣΘ, μέρα με τη μέρα, αλλάζει επίπεδο. Θέλω όμως να υπενθυμίσω στους επιβάτες ότι οι αστικές συγκοινωνίες που παρέχει ο οργανισμός αποτελούν ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο ωστόσο δεν παρέχεται δωρεάν. Για να μπορέσουν οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να παρουσιάζουν διαρκή βελτίωση, απαιτείται οι επιβάτες να χρησιμοποιούν εισιτήριο ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τις μετακινήσεις τους», τόνισε ο κ. Ταγγίρης, καλώντας το επιβατικό κοινό να καταβάλλει το σχετικό αντίτιμο για τις μετακινήσεις του, που «είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Chistos Staikouras
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Σήμερα οι υπογραφές για 300 νέα λεωφορεία στην Αττική

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι το 2025 ο στόλος των λεωφορείων θα έχει ενισχυθεί με 950 νέα οχήματα. Την Δευτέρα ξεκινάει η κυκλοφορία 211 νέων λεωφορείων σε Ανατολική και Δυτική Αττική.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιφνιδιαστική απεργία ανακοίνωσαν για αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Αφορμή για την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο αποτελεί η διαφαινόμενη κατ’ αυτούς μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Ξεκινά συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ. ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.