ΓΔ: 1481.4 1.16% Τζίρος: 53.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:29:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αιφνιδιαστική απεργία ανακοίνωσαν για αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Αφορμή για την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο αποτελεί η διαφαινόμενη κατ’ αυτούς μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ.

Αιφνιδιαστική 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη, 10 Ιουλίου, αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Η κινητοποίηση αυτή, που είναι άκρως αντικοινωνική, αποφασίστηκε λίγες ώρες πριν από τα εγκαίνια του Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων ΟΑΣΘ, ενός σπουδαίου και σημαντικού έργου για τον Οργανισμό και συνολικά τη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή για την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο αποτελεί η διαφαινόμενη κατ’ αυτούς μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ. Σημειωτέον ότι τα αιτήματα των εργαζομένων ικανοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς τους προτείνεται αύξηση των παροχών της τάξης του 50% σε σχέση με την προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα ασκήσει άμεσα όλα τα ένδικα μέσα για να αποτρέψει την απεργία, η οποία το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και μάλιστα σε μία μέρα κατά την οποία αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Ξεκινά συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ. ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά

Από το πρωί στις προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, την Ομόνοια, τα Προπύλαια Πανεπιστημίου, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έδωσαν εκατοντάδες διαδηλωτές.