ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του δικηγόρου Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο 52χρονος δικηγόρος εμφανίστηκε στην Αστυνομία χθες το απόγευμα μετά την έκδοση του εντάλματος και σήμερα οδηγήθηκε στα δικαστήρια από όπου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παίρνει τον δρόμο για την φυλακή.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κ. Πολυζωγοπούλου. Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η παθούσα δικηγόρος.

Στη δικαστική κρίση βάρυνε, ωστόσο, και το γεγονός ότι ο δικηγόρος παρέμεινε για πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές Αρχές, που ενημέρωσαν την Εισαγγελία ότι τον αναζητούν ανεπιτυχώς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά την καταγγελία και τις μηνύσεις της κ. Πολυζωγοπούλου για την «εισβολή» στο σπίτι, όπως περιγράφει η ίδια, της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, της κόρης του και ενός δικηγόρου-συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του ζευγαριού.

Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που πυροδότησε τις ποινικές εξελίξεις σε βάρος του, αποδίδοντας όσα περιγράφει η μηνύτρια σε πρωτοβουλία της μεγαλύτερης κόρης του. Παράλληλα, φέρεται να υπέβαλε μήνυση, στο αστυνομικό τμήμα, κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Οι δύο κατηγορούμενοι, 41 και 49 ετών, είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν προϊόν «συμβολαίου θανάτου».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδόθηκε ο Απ. Λύτρας και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα 

Ο ποινικολόγος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια αναμένεται να προφυλακιστεί καθώς οι περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν πια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη στην Αττική

Για την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Στον κατηγορούμενο, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.