ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Άρειος Πάγος: Κατ' απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση και δίκη στην υπόθεση Λύτρα

Δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα. Αυτή την φορά την παραγγελία έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διέταξε σήμερα στην ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση του δικηγόρου Απόστολού Λύτρα, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητα της κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον ποινικολόγο, η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου.

Με την ίδια παραγγελία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά κατά προτεραιοτητα να εισαχθεί η υπόθεση και στο ακροατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα όσο και η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας στην υπόθεση του δικηγόρου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία.

Η παρέμβαση των δύο ανωτάτων δικαστών έγινε, καθώς ο Απόστολός Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η πράξη για την οποία κατηγορείται είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η πρόεδρος και η εισαγγελέας ζητούν να ερευνηθεί εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος της ανακρίτριας και της εισαγγελέως που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος που του αποδόθηκε και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ' ομολογία τέλεσε.

Ειδικότερα η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνης έχει ως εξής:

Π ρ ο ς

Την κ. Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος

του Πρωτοδικείου Αθηνών

Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ' απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Δύο άτομα κλήθηκαν ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποκλοπών

Τα ονόματά τους, δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Πάντως, αναφέρεται ότι ανάμεσα στους κληθέντες δεν είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κλήθηκε ήδη και κατέθεσε χθες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν 4 δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, έως σήμερα που συνέχισε την ίδια τακτική η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, έχουν απολυθεί συνολικά 32 δικαστές και εισαγγελείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την απόφαση για το Μάτι

Η έφεση αφορά το σύνολο της απόφασης, δηλαδή για όλους τους αθωωθέντες, επίσης αφορά στις ποινές, τα ελαφρυντικά τα οποία αναγνωρίστηκαν στους 6 καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών.