ΓΔ: 2055.07 -0.96% Τζίρος: 128.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:35
xrimata, money, metrita, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

ΔΙΜΕΑ: Σε 152.000 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τον Μάιο

Σύμφωνα με τις βεβαιώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 42 περιπτώσεις που ξεκινούν από 500 ευρώ κι έφτασαν - σε μία περίπτωση - στις 70.000 ευρώ.

Σε 152.000 ευρώ ανέρχεται, συνολικά, το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν στην αγορά το Μάϊο από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Ο σχετικός πίνακας αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και σύμφωνα με τις βεβαιώσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 42 περιπτώσεις που ξεκινούν από 500 ευρώ κι έφτασαν - σε μία περίπτωση - στις 70.000 ευρώ.

Τα επιβληθέντα πρόστιμα αφορούν στην εφαρμογή των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4177/2013 και της κατ' εξουσιοδότηση αυτού Υπουργικής Απόφασης 91354/30.08.2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέναλτι δικαστική απόφαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

70.000 ευρώ τα πρόστιμα από ελέγχους της ΔΙΜΕΑ στην αγορά τον Οκτώβριο

Συνολικά 70.000 ευρώ πρόστιμα επέβαλε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς τον Οκτώβριο, με κυρώσεις από 500 έως 3.000 ευρώ σε 38 περιπτώσεις για παραβάσεις στους κανόνες εμπορίας και παροχής υπηρεσιών.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήματα για «περηφάνεια» Κουφουδάκη και ευθύνες στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν κριτική στην κατάθεση Κουφουδάκη στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θέτοντας ζήτημα ευθυνών για το πρόστιμο 55 εκατ. ευρώ και καταγγέλλοντας παραβίαση της μυστικότητας ψήφου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα για δολιοφθορές σε δέντρα, αυστηροποιεί τα μέτρα ο Δ. Θεσσαλονίκης

Σε επιχειρηματίες που προκάλεσαν φθορές σε νεοφυτεμένα δέντρα επιβάλλονται πρόστιμα έως 3.500 ευρώ. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύει τις δενδροφυτεύσεις και προχωρά σε αυστηρότερες κυρώσεις.
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές της ΝΔ: «Πράσινο» δίκτυο εταιρειών πίσω από τα πρόστιμα ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές της ΝΔ σημειώνουν πως η εξεταστική Επιτροπή αποκαλύπτει ένα στημένο σύστημα εις βάρος των αγροτών, το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να διαλύσει με αλλαγές σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ και δράσεις μαζί με την Ε.Ε.
Πυροσβεστικό Σώμα όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβεστική: Διατηρούνται τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και τον χειμώνα

Αν και η αντιπυρική περίοδος έληξε, τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και τα πρόστιμα ισχύουν και το χειμώνα. Οι πολίτες και επιχειρήσεις οφείλουν να τηρούν αποστάσεις και να διαθέτουν μέσα πυρόσβεσης κατά τις υπαίθριες δραστηριότητες.