ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Ακυρώνεται η απόλυση του Νίκου Μιχαλολιάκου, επιστρέφει στη φυλακή

Οι Εφέτες με το βούλευμα τους ακυρώνουν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που είχε αποφυλακίσει με όρους τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Επιστρέφει σε καθεστώς κράτησης ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που ακύρωσε την απόλυσή του.

Οι Εφέτες με το βούλευμα τους ακυρώνουν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που είχε αποφυλακίσει με όρους τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε αμετανόητος, υμνητής ναζιστικών έκνομων πρακτικών.

Το συμβούλιο, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση κρίνει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος καθώς εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εγκληματική δράση της ΧΑ.

Συγκεκριμένα στο βούλευμα επισημαίνεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά τη δίκη και την καταδίκη του εμφανίζοντας εικόνα αμετανόητου. Ως εκ τούτου κρίνεται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος η κράτηση Μιχαλολιάκου θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει την ποινή του σύμφωνα με το νόμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι απολογίες για το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι απολογίες για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων στο Ηράκλειο, με επτά άτομα - πέντε εικονικούς εργοδότες και δύο μεσάζοντες - να απολογούνται σήμερα. Οι απολογίες ολοκληρώνονται αύριο για τους επικεφαλής.
Νίκος Ανδρουλάκης πρόσωπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Ανδρουλάκη: Ζητά συγκρότηση μετώπου διαφάνειας και θεσμικής ευθύνης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με ανοικτή επιστολή καλεί τους Δημόσιους Αξιωματούχους-στόχους υποκλοπών να ενωθούν για την αποκάλυψη της αλήθειας. Τονίζει πως η σιωπή σημαίνει συνενοχή και κανείς δεν πρέπει να κρύβεται από το δημοκρατικό του καθήκον.
Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Ιταλοί ψηφίζουν για μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη που αλλάζει ρόλους δικαστών και τη δομή του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Το αποτέλεσμα είναι έγκυρο ανεξαρτήτως συμμετοχής, ζητώντας στήριξη η κυβέρνηση.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε 19χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Προφυλακιστέος ο 19χρονος για εμπλοκή στο φονικό της Καλαμαριάς που κόστισε τη ζωή σε 20χρονο. Οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση.