ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ακυρώνεται η απόλυση του Νίκου Μιχαλολιάκου, επιστρέφει στη φυλακή

Οι Εφέτες με το βούλευμα τους ακυρώνουν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που είχε αποφυλακίσει με όρους τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Επιστρέφει σε καθεστώς κράτησης ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που ακύρωσε την απόλυσή του.

Οι Εφέτες με το βούλευμα τους ακυρώνουν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που είχε αποφυλακίσει με όρους τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε αμετανόητος, υμνητής ναζιστικών έκνομων πρακτικών.

Το συμβούλιο, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση κρίνει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος καθώς εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εγκληματική δράση της ΧΑ.

Συγκεκριμένα στο βούλευμα επισημαίνεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά τη δίκη και την καταδίκη του εμφανίζοντας εικόνα αμετανόητου. Ως εκ τούτου κρίνεται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος η κράτηση Μιχαλολιάκου θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει την ποινή του σύμφωνα με το νόμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

folli follie, kosmima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Folli Follie: Δεσμευμένα παραμένουν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε τη διατήρηση των δεσμεύσεων των περιουσιακών στοιχείων «φυσικών και νομικών προσώπων», κινητά και ακίνητα, προκειμένου αυτά να διατεθούν ώστε να ικανοποιηθούν οι παθόντες της υπόθεσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Folli Follie: Στη φυλακή ο Τζ. Κουτσολιούτσος, σε κατ' οίκον οι γονείς του

Ποινές από 10 έως 17 έτη στα τρία μέλη της οικογένειας. To δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και ο Δημ. και η Καίτη Κουτσολιούτσου θα εκτίσουν την ποινή τους στην κατοικία τους λόγω ηλικίας.
Dikastiria-Peiraia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινά κρατούμενοι πλοίαρχος και υποπλοίαρχος θαλαμηγού για φωτιά στην Ύδρα

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθησαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Δύο άτομα κλήθηκαν ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποκλοπών

Τα ονόματά τους, δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Πάντως, αναφέρεται ότι ανάμεσα στους κληθέντες δεν είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κλήθηκε ήδη και κατέθεσε χθες.