ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ήλιος και καύσωνας

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο Ιόνιο, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε άνοδο.

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και μετά το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και πιθανόν στο Ιόνιο και στη Δυτική Στερεά. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά έως τους 32 βαθμούς), 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 14 έως 29 βαθμούς στην Ήπειρο), 17 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 20 έως 33 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 16 έως 27 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι με μία νεκρή στη Γερμανία

Σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη Γερμανία προκαλώντας μεγάλες ζημιές, έναν νεκρό και τραυματισμούς. Ιδιαίτερα πλήττονται περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης και Βαυαρίας, με την DWD να προειδοποιεί για νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 17 Αυγούστου 2026

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης.