ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του οδικού δικτύου Περαίας - Ν. Μηχανιώνας

Παράλληλα, έγινε μεταξύ άλλων πλήρης καθαρισμός των αγωγών αποχέτευσης και των φρεατίων υδροσυλλογής από φερτές ύλες και αντικείμενα και κατασκευή τάφρου για την καλύτερη απορροή των ομβρίων από το οδόστρωμα.

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης η κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει την Περαία με τη Νέα Μηχανιώνα. Πρόκειται για το τμήμα της οδού που διέρχεται μέσα από πέντε οικισμούς του Δήμου Θερμαϊκού και δέχεται υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο δρόμος παρουσίαζε εκτεταμένες φθορές του ασφαλτοτάπητα, καθιζήσεις και διαβρώσεις του οδοστρώματος.

Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν στην επισκευή των σοβαρών φθορών του οδοστρώματος, ειδικά στα τμήματα της οδού από την έξοδο του οικισμού των Ν. Επιβατών (κυρίως στην κατεύθυνση προς Μηχανιώνα), εντός του οικισμού της Αγ. Τριάδος, στην διασταύρωση Αγγελοχωρίου, σε δύο οδικά τμήματα μετά την διασταύρωση Αγγελοχωρίου και σε τμήματα του οδοστρώματος από την έξοδο Κερασιάς έως Ν. Μηχανιώνα (πέρας αρμοδιότητας ΥΤΕ ΜΕΘ - διασταύρωση με δημοτική οδό προς Ναυτική Σχολή).

Παράλληλα, έγινε πλήρης καθαρισμός των αγωγών αποχέτευσης και των φρεατίων υδροσυλλογής από φερτές ύλες και αντικείμενα, κατασκευή τάφρου για την καλύτερη απορροή των ομβρίων από το οδόστρωμα, καθαρισμός των πρανών, αποψίλωση και απομάκρυνση της ανεπιθύμητης βλάστησης, αντικατάσταση παλιών και κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, καθώς και τοποθέτηση νέων πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης. Το έργο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων (Τέλη Μεταβίβασης Αυτοκινήτων) Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Αυτοψία στην περιοχή πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Θ. Τζέκο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Γιουτίκας επισήμανε ότι οι εργασίες έγιναν σε ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα της οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μηχανιώνας, όπου έχουν συμβεί κατά καιρούς πολλά ατυχήματα. Από την πλευρά του, ο κ. Τζέκος σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου αντιμετωπίζει σε καθοριστικό βαθμό τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπήρχαν έως τώρα και ενισχύει την οδική ασφάλεια στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Θεσσαλονίκη αποκτά 234 νέες θέσεις στάθμευσης στον ΟΛΘ

Ο ΟΛΘ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση του Flyover

Στα άμεσα μέτρα που θα λάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι η λήψη μέτρων εύρυθμης λειτουργίας και κίνησης των δικύκλων και ο τονισμός της οριζόντιας σήμανσης διαβάσεων, αρχικά γύρω από τα σχολεία και τους κεντρικούς οδικούς άξονες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2024 η σύμβαση για την αναβάθμιση του άξονα Ευζώνων- Χαλάστρας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα το οποίο δεν λειτουργεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά τροχαία δυστυχήματα.