ΓΔ: 2695.21 0.01% Τζίρος: 339.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το εσωτερικό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με εντυπωσιακή σκηνή και κόκκινα καθίσματα.

«Έφυγε» η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Η σπουδαία ηθοποιός και σεναριογράφος είχε αποτελέσει με τον Σταμάτη Φασουλή από τα βασικά μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου, ενώ έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, η σπουδαία ηθοποιός και σεναριογράφος 'Αννα Παναγιωτοπούλου. Αξέχαστες παραμένουν οι ερμηνείες της στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ειδικά στις σειρές «Μαντάμ Σουσού» και «Τρεις Χάριτες». Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης, όταν έγραψε στο facebook «Έφυγε η 'Αννα».

Η 'Αννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία Και συ χτενίζεσαι, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο 'Αλσος Παγκρατίου.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την 'Αννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η 'Αννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε και έγραφε και το σενάριο.

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, 'Αγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές Οι τρεις Χάριτες (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, 'Αννας Κυριακού) και Ντόλτσε Βίτα (μαζί με Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.), που θεωρούνται «κλασικές»'.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» κ.ά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζωγράφειο Σχολείο πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Η ζωή της Ήβης Στάγκαλη στο 30ό Φεστιβάλ Θεάτρου Κωνσταντινούπολης

Η παράσταση «'Αγνωστη Καλλιτέχνης: Η Ήβη Ήταν Εδώ» φωτίζει τη ζωή της ζωγράφου Ήβης Στάγκαλη, που ξεχάστηκε μετά την απέλαση των Ελλήνων το 1964. Παρουσιάζεται στο 30ό Φεστιβάλ Θεάτρου Κωνσταντινούπολης.
Παλιές δερματόδετες ιστορικές εκδόσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς» παρουσιάζεται σε σχολεία της Γερμανίας

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς: Στην Αγκαλιά της Αβύσσου» θα προβληθεί σε μαθητές Λυκείου στη Θουριγγία Γερμανίας, με τη σκηνοθέτιδα παρούσα, μεταφέροντας ιστορίες θυμάτων του 1944 και θέτοντας ερωτήματα για μνήμη και ειρήνη.
παράθυρο με βιβλίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάβασμα βιβλίων: Πώς συνδέεται με καλύτερη υγεία

Η ευχαρίστηση της ανάγνωσης συνδέεται με καλύτερες γνωστικές ικανότητες και ψυχική υγεία, αλλά τα ποσοστά ανάγνωσης σε παιδιά και εφήβους μειώνονται. Όσοι διαβάζουν από μικροί έχουν αργότερα καλύτερη μνήμη, προσοχή και εγκεφαλική εξέλιξη.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΔΙΕΘΝΗ

Life: Φίλοι και συνεργάτες τιμούν τον σπουδαίο Μπομπ Μάκι

Μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και της μουσικής τιμούν τον θρυλικό ενδυματολόγο Μπομπ Μάκι, που πέθανε στα 87 του από πνευμονία. Η Λίζα Μινέλι θυμάται τη συνεργασία τους και την επιρροή του στη μόδα και την ποπ κουλτούρα.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γλωσσοδρόμιο 2026»: Διαγωνιστικό παιχνίδι γλωσσών στη Θεσσαλονίκη

Το διαδικτυακό παιχνίδι «Γλωσσοδρόμιο 2026» διοργανώνεται από το ΑΠΘ για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, 21-30 Σεπτεμβρίου. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και ελέγχει την παρατηρητικότητα στη γλωσσική δομή, όχι την ξένη γλώσσα.