ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.

Ακόμη μία απόφαση προφυλάκισης έλαβαν ανακριτής και εισαγγελέας, για κατηγορούμενο με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που βαρύνεται επιπλέον και για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Σε εξέλιξη η απολογία και των άλλων 32 κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση οπαδών και τον θάνατο του αστυνομικού στον Ρέντη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός. Στα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο ανακριτής, περιγράφεται πως ο κατηγορούμενος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα, έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών «και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της ΥΑΤ με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις, συμμετέχοντας στις επιθέσεις».

Ο 22χρονος επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των "πολεμοφόδιων" στο γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη"». Τέλος, του αποδίδεται πως από κοινού με συνομήλικο συγκατηγορούμενό του «μετάφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη "Μελίνα Μερκούρη", προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γηπέδου».

Στο υλικό που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές, προκύπτει, όπως περιγράφεται, πως ο 22χρονος μπήκε εντός του γηπέδου κατά την διάρκεια του πρώτου σετ και πήγε «προς ομάδα οπαδών που βρίσκονταν όρθιοι, στο κάγκελο όπου ήταν αναρτημένα πανό που ανέγραφαν "ΝΕΑ 7 LIOSIA" και "KAMATERO" και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων, φράσεων-προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου».  Οι απολογίες συνεχίζονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 40χρονου στην Τροιζήνα για εμπρησμό και άλλες 9 πυρκαγιές

Συνελήφθη 40χρονος στην Τροιζήνα για εμπρησμό δικύκλου που επεκτάθηκε σε δύο αυτοκίνητα τα ξημερώματα. Ομολόγησε την πράξη του και συνδέεται με άλλες εννέα υπό διερεύνηση πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2024.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Σύλληψη δύο ατόμων για διάρρηξη διαμερίσματος

Δύο άνδρες, 47 και 32 ετών, συνελήφθησαν στον Πειραιά επ' αυτοφώρω από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν μετά από διάρρηξη διαμερίσματος. Κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή και απείθεια.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά αλλοδαπών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες, 47 και 23 ετών, για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Σε ελέγχους στην περιοχή Ωραιοκάστρου εντοπίστηκαν συνολικά εφτά αλλοδαποί χωρίς έγγραφα, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δύο άνδρες 61 και 70 ετών στη Ξηροκρήνη για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 κιλό κάνναβης σε 30 συσκευασίες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με σχετική δικογραφία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο γυναικών στη Μύκονο για κλοπή ρολογιών 42.000 ευρώ

Η Αστυνομία Μυκόνου εξιχνίασε κλοπή δύο ακριβών ρολογιών από ξενοδοχείο. Δύο αλλοδαπές, 27 και 31 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες. Βρέθηκε το ένα ρολόι και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Η αξία τους αγγίζει τα 42.000 ευρώ.
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά και κατασχέσεις κοκαΐνης

Στο Ηράκλειο κατασχέθηκαν 1,8 κιλά κοκαΐνης, 3.550 αναβολικά χάπια και 736 ενέσιμα αναβολικά σε αστυνομική επιχείρηση, με τρεις συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών και αθλητικής νομοθεσίας. Κατασχέθηκαν και 2.100 ευρώ.