ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χειροπέδες σε χέρια άνδρα
Σύλληψη και χειροπέδες σε σπείρα.

Συνελήφθη 42χρονος κατηγορούμενος ότι εξανάγκαζε την σύντροφό του να εκδίδεται

Ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Στη σύλληψη 42χρονου άνδρα προχώρησε χθες το πρωί η αστυνομία έπειτα από καταγγελία της 40χρονης συντρόφου του ότι την εξανάγκαζε να εκδίδεται και της ασκούσε σωματική βία.

Ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας και συνελήφθη, ενώ επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, παραβίασης δικαστικών αποφάσεων και συμφωνιών που επικυρώθηκαν από συμβολαιογράφο, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, και παράβαση του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Πιο αναλυτικά, προηγήθηκε καταγγελία της 40χρονης, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπου ανέφερε σε βάρος της αδικήματα που αφορούν στη γενετήσια εκμετάλλευση.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσία ψυχολόγου των Κεντρικών Ιατρείων Θεσσαλονίκης, η 40χρονη ανέφερε ότι τα τελευταία έτη διατηρούσε δεσμό και συζούσε με τον 42χρονο, ο οποίος επανειλημμένα είχε ασκήσει σωματική βία σε βάρος της, καθώς και ότι ο ίδιος την εξανάγκαζε από την αρχή της σχέσης τους να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σημειώνεται ότι, βάσει Απόφασης του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, μετά από προηγούμενη καταγγελία οικογενειακής βίας που είχε γίνει τον Απρίλιο στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, είχαν επιβληθεί στον δράστη περιοριστικοί όροι, σύμφωνα με τους οποίους δεν του επιτρεπόταν να διαμένει στην οικία της παθούσας και να την προσεγγίζει, σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παναμάς προχωρά στην κατασκευή νέας φυλακής υψίστης ασφαλείας

Ο πρόεδρος του Παναμά ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για τα ηγετικά στελέχη συμμοριών, με στόχο την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και την αποτροπή εγκληματικής δράσης μέσα από τις φυλακές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: 31χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Στη Μύκονο συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράνομη διαμονή. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα και κινητά, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία με άγνωστο αριθμό απαχθέντων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη Λάσα, βορειοανατολική Νιγηρία, και απήγαγαν μαθητές που έδιναν εξετάσεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Η περιοχή πλήττεται από ισλαμιστικές ομάδες και συμμορίες που ζητούν λύτρα για ομήρους.