ΓΔ: 2586.82 0.66% Τζίρος: 167.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:28:37
Σφύρα δικαστηρίου

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό άσκησε η Εισαγγελία Εφετών για μία από τις δύο κακουργηματικές πράξεις που την βάρυναν, φέρνοντας την 37χρονη γυναίκα ξανά αντιμέτωπη με κακουργηματική κατηγορία στην δευτεροβάθμια δίκη.

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Η απόφαση είχε ληφθεί με την ψήφο των ενόρκων.

Η έφεση αφορά μόνο το αδίκημα της μαστροπείας και όχι την δεύτερη κακουργηματική κατηγορία που βάρυνε την μητέρα του κοριτσιού, για πορνογραφία από την οποία το ΜΟΔ την απάλλαξε με ομόφωνη απόφασή του.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών, η γυναίκα πρέπει να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την κατηγορία που αφορά την εκπόρνευση του παιδιού της, καθώς «δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς» από το ΜΟΔ τα «αποδεικτικά στοιχεία» της δικογραφίας.

Να σημειωθεί πως η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας όσο αφορά την μητέρα του παιδιού ήταν να καταδικαστεί τόσο για την μαστροπεία όσο και για την πορνογραφία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Άρειος Πάγος κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Υπ. Δικαιοσύνης για τον πειθαρχικό έλεγχο του αντεισαγγελέα του ΑΠ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι διαβιβάστηκαν τα σχετικά έγγραφα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του αντεισαγγελέα Β. Φλωρίδη, λόγω άρθρου του στην «Καθημερινή» με τίτλο «Φλέβα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη».
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Τέλος Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης

Η κυβέρνηση απαντά στις επικρίσεις για διαφθορά, αναδεικνύοντας την ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τονίζοντας βελτίωση στα έσοδα και πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ διαψεύδει συγκάλυψη υποθέσεων.
Καπνός στο Χαρτούμ
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρώπη, Καναδάς και Σιέρα Λεόνε προειδοποιούν για νέο κύμα βίας στο Σουδάν

Νέες μαζικές φρικαλεότητες απειλούν να επαναληφθούν στο Σουδάν, όπως πέρσι στην Ελ Φάσερ, προειδοποιούν μέλη της Συμμαχίας για την Πρόληψη των Ωμοτήτων, κάνοντας λόγο για σφαγές, βασανιστήρια και σεξουαλική βία κατά αμάχων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ κατηγορητήριο στους συλληφθέντες για το "Χωριάτικο" - Μαστροπεία και ληστεία

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε 59 συλληφθέντες, με κεντρικό πρόσωπο τον ιδιοκτήτη των "Χωριάτικο", για σύσταση εγκληματικής ομάδας, οικονομική απάτη, φοροδιαφυγή, μαστροπεία, ληστεία και ξέπλυμα χρήματος.