ΓΔ: 1480.24 1.08% Τζίρος: 60.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:11:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό άσκησε η Εισαγγελία Εφετών για μία από τις δύο κακουργηματικές πράξεις που την βάρυναν, φέρνοντας την 37χρονη γυναίκα ξανά αντιμέτωπη με κακουργηματική κατηγορία στην δευτεροβάθμια δίκη.

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Η απόφαση είχε ληφθεί με την ψήφο των ενόρκων.

Η έφεση αφορά μόνο το αδίκημα της μαστροπείας και όχι την δεύτερη κακουργηματική κατηγορία που βάρυνε την μητέρα του κοριτσιού, για πορνογραφία από την οποία το ΜΟΔ την απάλλαξε με ομόφωνη απόφασή του.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών, η γυναίκα πρέπει να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την κατηγορία που αφορά την εκπόρνευση του παιδιού της, καθώς «δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς» από το ΜΟΔ τα «αποδεικτικά στοιχεία» της δικογραφίας.

Να σημειωθεί πως η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας όσο αφορά την μητέρα του παιδιού ήταν να καταδικαστεί τόσο για την μαστροπεία όσο και για την πορνογραφία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη έως 244 έτη σε μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Η εγκληματική δραστηριότητα του πολυμελούς κυκλώματος αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες για τα χθεσινά γεγονότα στην Αλεξάνδρας

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 από τους συλληφθέντες, καθώς οι άλλοι δύο νοσηλεύονται κρατούμενοι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με τη λήξη του θα εκδοθεί για αυτούς ένταλμα σύλληψης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 70χρονου για κλοπές με «λεία» 50.000 ευρώ στην Κατερίνη

Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπλέον απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 μηνών για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντολή εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για έρευνα για τη «Μαφία της Μυκόνου»

Ζητά έρευνα από το Οργανωμένο Έγκλημα για Μύκονο, άλλα νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη. Έμφαση στις έρευνες για εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο χώρο των ακινήτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ανθρωποκτονίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά σήμερα το Εφετείο για το Μάτι, στο εδώλιο και οι 21 κατηγορούμενοι

Όλοι οι τότε υπεύθυνοι θα δικαστούν ξανά καθώς μετά από εισαγγελική έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα κρίνει και τις ομόφωνες αθωώσεις για δεκαπέντε κατηγορούμενους.