ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:33
Κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη
Κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με φόντο την πόλη και τον τερματικό σταθμό επιβατών.

Η Θεσσαλονίκη αποκτά 234 νέες θέσεις στάθμευσης στον ΟΛΘ

Ο ΟΛΘ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Τη δημιουργία 234 νέων θέσεων στάθμευσης εντός του Λιμένος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος.

Η αντικατάσταση των θέσεων στάθμευσης που θα εκλείψουν στην πλατεία Ελευθερίας μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Πάρκου Μνήμης ήταν μία από τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις του κ. Αγγελούδη.

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης, στηρίζοντας το Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου στο χώρο στάθμευσης της Πύλης 6 (Ρ2).

«Ευχαριστώ τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. για την άμεση ανταπόκριση. Ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια για να βρεθούν οι θέσεις στάθμευσης στην καρδιά της πόλης. Για τη δημιουργία τους δεν αρκούσε μια απλή απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, αλλά συντονισμένη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία. Όλες οι απαραίτητες ενέργειες έγιναν μέσα σε ένα μήνα από το υποβληθέν αίτημα, ώστε οι θέσεις αυτές να είναι στην "καρδιά" της πόλης και να μπορέσουν πραγματικά να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, «ανάγκες που ανακύπτουν τόσο από την κατασκευή του Flyover, όσο και από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης στην Πλατεία Ελευθερίας τους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε.

«Στην ΟΛΘ Α.Ε. ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες όσων ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Στηρίζουμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την άμεση ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης από τις εργασίες κατασκευής του σημαντικού έργου του αυτοκινητοδρόμου flyover και έως την ολοκλήρωσή τους, με την παροχή θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων εντός του Λιμένα.

Συγκεκριμένα, στόχος μας είναι, με προσωρινή τροποποίηση του Parking 2 του λιμένα, να διατεθούν 84 θέσεις έως τα τέλη Απριλίου και επιπλέον 150 θέσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου, συνολικά 234. Με ισχυρό αίσθημα ευθύνης στην ΟΛΘ Α.Ε., δρομολογήσαμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες υποδομές για τη λειτουργία χώρου στάθμευσης εντός του κέντρου της πόλης, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης» επεσήμανε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άσκηση στο λιμάνι με έκρηξη και διαρροή αερίου στον ΟΛΘ

Πραγματοποιήθηκε άσκηση μεγάλης κλίμακας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με σενάριο έκρηξης και πυρκαγιάς σε φορτηγό φυσικού αερίου, με συμμετοχή περίπου 250 ατόμων από διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπρησμός αυτοκινήτου τα ξημερώματα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Εμπρησμός σε σταθμευμένο Ι.Χ. σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Άγνωστος έβαλε φωτιά με παραφίνη στο πίσω ελαστικό, αλλά η άμεση επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε την εξάπλωση.
Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός 67χρονος στη Θεσσαλονίκη: Έπεσε με το αυτοκίνητο σε κανάλι

Νεκρός ανασύρθηκε 67χρονος από αρδευτικό κανάλι στο χωριό Σχοινάς Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου έπεσε το αυτοκίνητό του. Ο άνδρας αγνοούταν από την Κυριακή και τον εντόπισαν αστυνομικοί, με τη συνδρομή έξι πυροσβεστών.
Τροχαίο με σύγκρουση αυτοκινήτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στη Γεωργικής Σχολής, ο ένας σοβαρά

Σοβαρά τραυματίστηκε 20χρονος οδηγός Ι.Χ. σε τροχαίο στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. Ελαφρά τραυματίστηκε και 19χρονος συνεπιβάτης. Λίγες ώρες πριν, 25χρονος πεζός σκοτώθηκε σε παράσυρση στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 80χρονος εισέβαλε με αυτοκίνητο σε τράπεζα στη Θέρμη

Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, 80χρονος συνελήφθη όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του στην πρόσοψη τράπεζας, προκαλώντας ζημιές. Ο ίδιος ανέφερε ότι το έκανε επίτηδες λόγω κατάσχεσης του σπιτιού του από την τράπεζα.
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή αυτοκινήτου και τραυματισμός οδηγού

Αυτοκίνητο αναποδογύρισε τα ξημερώματα στη διασταύρωση Εγνατίας και Καυτανζόγλου, στο κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.