ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη
Φώτο: Shutterstock

Η Θεσσαλονίκη αποκτά 234 νέες θέσεις στάθμευσης στον ΟΛΘ

Ο ΟΛΘ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Τη δημιουργία 234 νέων θέσεων στάθμευσης εντός του Λιμένος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος.

Η αντικατάσταση των θέσεων στάθμευσης που θα εκλείψουν στην πλατεία Ελευθερίας μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Πάρκου Μνήμης ήταν μία από τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις του κ. Αγγελούδη.

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης, στηρίζοντας το Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου στο χώρο στάθμευσης της Πύλης 6 (Ρ2).

«Ευχαριστώ τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. για την άμεση ανταπόκριση. Ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια για να βρεθούν οι θέσεις στάθμευσης στην καρδιά της πόλης. Για τη δημιουργία τους δεν αρκούσε μια απλή απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, αλλά συντονισμένη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία. Όλες οι απαραίτητες ενέργειες έγιναν μέσα σε ένα μήνα από το υποβληθέν αίτημα, ώστε οι θέσεις αυτές να είναι στην "καρδιά" της πόλης και να μπορέσουν πραγματικά να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, «ανάγκες που ανακύπτουν τόσο από την κατασκευή του Flyover, όσο και από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης στην Πλατεία Ελευθερίας τους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε.

«Στην ΟΛΘ Α.Ε. ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες όσων ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Στηρίζουμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την άμεση ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης από τις εργασίες κατασκευής του σημαντικού έργου του αυτοκινητοδρόμου flyover και έως την ολοκλήρωσή τους, με την παροχή θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων εντός του Λιμένα.

Συγκεκριμένα, στόχος μας είναι, με προσωρινή τροποποίηση του Parking 2 του λιμένα, να διατεθούν 84 θέσεις έως τα τέλη Απριλίου και επιπλέον 150 θέσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου, συνολικά 234. Με ισχυρό αίσθημα ευθύνης στην ΟΛΘ Α.Ε., δρομολογήσαμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες υποδομές για τη λειτουργία χώρου στάθμευσης εντός του κέντρου της πόλης, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης» επεσήμανε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροχαίο με σύγκρουση αυτοκινήτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης: Ένας σοβαρά τραυματίας

Ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά σε σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στο Άδενδρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης. Το τροχαίο συνέβη λίγο μετά τις 11 το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 26χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Τραγικό δυστύχημα τα ξημερώματα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης: Μοτοσικλετιστής 26 ετών έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για μεταφορά αλλοδαπών και απόπειρα διαφυγής

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν 22χρονο αλλοδαπό που μετέφερε παράτυπους μετανάστες με αυτοκίνητο. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει, αποβίβασε 6 άτομα και κινήθηκε επικίνδυνα, όμως συνελήφθη μετά από καταδίωξη.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κικίλια στον ΟΛΘ: Στο επίκεντρο η επέκταση του 6ου προβλήτα

Ο Β. Κικίλιας, επισκεπτόμενος το λιμάνι Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε τη στρατηγική του σημασία για τη Βόρεια Ελλάδα και ανέδειξε την επέκταση του 6ου προβλήτα ως κλειδί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Στέφανος Γκίκας Κέρκυρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίκας: «Επανάσταση μηχανικής» η επέκταση του 6ου προβλήτα

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Στ. Γκίκας χαρακτήρισε την επέκταση του 6ου προβλήτα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ως τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, εκφράζοντας ικανοποίηση για την πρόοδο και τη σημασία του έργου για το μέλλον του λιμανιού.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με σταθμευμένα, τραυματίας ο οδηγός

Αυτοκίνητο εξετράπη, προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ανατράπηκε στη Μοναστηρίου, δυτική Θεσσαλονίκη, νωρίς το πρωί. Ο οδηγός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται.