ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:33
Αστυνομία
Φωτο: Shutterstock

Eπιχείρηση της αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου - 3 προσαγωγές

Την επιχείρηση συνέδραμε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου και ειδικότερα στις φοιτητικές εστίες, μετά το μπαράζ εμπρησμών οχημάτων που έγινε στην περιοχή.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής δικογραφίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Την επιχείρηση συνέδραμε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης 'Αμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εκτενείς ελέγχους σε δωμάτια φοιτητικής εστίας όπου εντόπισαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, κράνη, ρόπαλα, μπουκάλια ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ατόμων εκ των οποίων οι δύο είναι αλλοδαποί, ένας άνδρας από την Αργεντινή με ιταλικό διαβατήριο και μια γυναίκα από την Σουηδία. Ειδικότερα στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 27 κενά μπουκάλια μπύρας,
  • 11 ρόπαλα,
  • 4 χειροβομβίδες κρότου λάμψης,
  • 2 χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,
  • 5 κράνη,
  • μάσκα,
  • 2 κουκούλες τύπου full face,
  • laptop,
  • μικροκάμερα,
  • καμένη ελληνική σημαία,
  • ζεύγος γάντια,
  • 3 πανό και
  • πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Η ΕΛΑΣ δήλωσε πως «οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαντορίνη: Συνελήφθησαν τρεις «πορτοφολάδες» που δρούσαν στην Οία

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για κλοπή πορτοφολιών στην Οία, αφού ήρθαν από τη Ρουμανία με σκοπό να διαπράξουν κλοπές σε τουρίστες. Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ηλικίας 37, 48 και 49 ετών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Αλβανού διωκόμενου για ληστεία που ζούσε παράνομα στη Θεσσαλονίκη

Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης συνελήφθη 61χρονος αλβανικής καταγωγής, που αναζητούνταν με ερυθρά αγγελία της Interpol για ληστεία στην Κορυτσά το 2017. Διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σκύλος αστυνομίας βρήκε κιλό κοκαΐνης σε αυτοκίνητο

Περισσότερο από ένα κιλό κοκαΐνης βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου. Για την υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός που προσπάθησε να ανοίξει το όχημα με δικό του κλειδί.
Αστυνομικός σύλληψη δρόμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέκα συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση έγινε το πρωί της Δευτέρας 21 Απριλίου σε οικισμό του Ασπροπύργου, με 10 συλλήψεις για κλοπές, παραβάσεις όπλων και περιβάλλοντος. Συμμετείχαν πολλές δυνάμεις και χρησιμοποιήθηκε drone.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο άτομα για χασίς και οπλοκατοχή

Δύο άνδρες, 30 και 33 ετών, συνελήφθησαν στη Ρόδο μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, καθώς καλλιεργούσαν 18 δενδρύλλια κάνναβης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 235 γραμμάρια χασίς, δύο περίστροφα και φυσίγγια.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη τριών ατόμων για τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη

Συνελήφθησαν στην Κατερίνη τρεις άνδρες για τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη. Προσποιούνταν λογιστές ή αστυνομικούς, αποσπώντας συνολικά 27.000 ευρώ και κοσμήματα με διάφορα προσχήματα από τα θύματά τους.