ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άποψη Θεσσαλονίκης πόλης

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξέταση μνήμης στις 20/3 στο κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται επιτόπου σχετικά με την αξιολόγηση του τεστ και θα τους δίνονται οι αντίστοιχες οδηγίες.

 Ημέρα Δωρεάν Εξέτασης Μνήμης διοργανώνουν στις 20 Μαρτίου, το CITY College, University of York Europe Campus, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς) και η Χ.Α.Ν.Θ.

Οι ενδιαφερόμενοι (άνω των 55 ετών) θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν από τις 9πμ έως τις 2μμ, δωρεάν προληπτικό έλεγχο μνήμης με τη χρήση κατάλληλων ειδικών τεστ στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ., στο ιστορικό κτήριο.

Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 10-15 λεπτά. Μία ομάδα καταρτισμένων επιστημόνων από την Alzheimer Ελλάς και τον Τομέα Νευροψυχολογίας και Νευροεπιστημών του Τμήματος Ψυχολογίας του CITY College θα αναλάβουν την επιστημονική επίβλεψη της δράσης, στην οποία συμμετέχουν και εθελοντές φοιτητές.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται επιτόπου σχετικά με την αξιολόγηση του τεστ και θα τους δίνονται οι αντίστοιχες οδηγίες.

Η  δράση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Ημέρα Περιθάλποντα Ατόμων με Άνοια, που έχει οριστεί τα τελευταία χρόνια η 17η Μαρτίου. Λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της της κοινωνικής προσφοράς των διοργανωτών, με στόχο την πρόληψη της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διασώστες ΕΚΑΒ έσωσαν 18χρονο και 60χρονη στην Αγία Τριάδα

Στην παραλία Αγίας Τριάδας, ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης επενέβη άμεσα σε δύο πνιγμούς, έναν 18χρονο και μια 60χρονη. Με ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή αποκαταστάθηκε ο σφυγμός τους και μεταφέρθηκαν σταθεροποιημένοι σε νοσοκομείο.
Ακτή Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 79χρονος πνίγηκε στην παραλία Νέας Μηχανιώνας

Ένας 79χρονος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στη Νέα Μηχανιώνα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Διενεργείται προανάκριση και θα ακολουθήσει νεκροψία-νεκροτομή.
Άδεια παραλία Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Γυναίκα εντοπίστηκε αναίσθητη στη θάλασσα παραλίας

Μια 68χρονη ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις ενώ κολυμπούσε στη Βεργιά Χαλκιδικής. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο Κέντρο Υγείας. Διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος εξοπλισμός στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος» με χρηματοδότηση ΠΚΜ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε 68.000 ευρώ για νέο εξοπλισμό στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», καλύπτοντας αναβατόριο, υπερηχογράφο για τα επείγοντα και πέντε ηλεκτρικές κλίνες για τη Νευρολογική Κλινική.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγιον Όρος: Νέο περιφερειακό ιατρείο με στήριξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Νέο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο θα αποκτήσει το Άγιον Όρος, με χρηματοδότηση 3,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στεγασμένο στη Μονή Βατοπαιδίου, εξυπηρετώντας μοναχούς και επισκέπτες.