ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στην εξεταστική επιτροπή η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών

Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.

Παρελήφθη σήμερα από τη γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» η δικογραφία του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.

Συγκεκριμένα, η γραμματεία της επιτροπής παρέλαβε το υπ'αριθμ. πρωτ. 48/22.02.2024 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, με το οποίο διαβιβάσθηκαν σε ψηφιακή μορφή: 1) μηνυτήριες αναφορές, 2) εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, 3) πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών, 4) πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και πρωτοκολλήθηκε (αρ. πρωτ. 131/28.02.2024) ως εισερχόμενο έγγραφο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Κατόπιν σχετικής απόφασης της εξεταστικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν κληθεί να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου, προκειμένου αυτά να συζητηθούν στις 11 Μαρτίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης αυτών των προθεσμιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Διαδικασία επί παραβάσει κατά 20 χωρών για εμπορία ανθρώπων

Η Κομισιόν απέστειλε προειδοποιήσεις σε 20 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, επειδή δεν ενσωμάτωσαν πλήρως την αναθεωρημένη οδηγία της ΕΕ κατά της εμπορίας ανθρώπων. Έχουν δύο μήνες να απαντήσουν ή θα ακολουθήσουν κυρώσεις.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Νέο υπόμνημα στην Εισαγγελία για τον ΕΟΔΥ

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε νέο υπόμνημα για τον ΕΟΔΥ στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τονίζοντας ότι μετά από δύο χρόνια καθυστερήσεων, διαλύεται το «πέπλο προστασίας» γύρω από υποθέσεις ανομίας στον οργανισμό.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία μνήμης για τα 8 χρόνια από τον θάνατο Ζακ Κωστόπουλου

Πορεία μνήμης για τα οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, της LGTBQI+ κοινότητας και άλλων οργανώσεων.
ξέπλυμα χρήματος σύμβολα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση της Αρχής για ξέπλυμα στη υπόθεση Γ. Μαζωνάκη

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερευνά άμεσα τους δύο γιατρούς στην υπόθεση Μαζωνάκη, εξετάζοντας αν υπάρχει ξέπλυμα χρήματος και ενδεχομένως δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.