ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δημήτρης Αβραμόπουλος προφίλ

Στη Βουλή το αίτημα των Βέλγων δικαστών για τον Δ. Αβραμόπουλο

Το αίτημα άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη διερεύνηση της συμμετοχής του στη ΜΚΟ του Παντσέρι, σχετικά με το Qatargate. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και ζητά πλήρη δικαστική διερεύνηση.

Το αίτημα άρσης ασυλίας του πρώην Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ένταλμα σύλληψης της βελγικής Δικαιοσύνης για τη συμμετοχή του σε ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και προωθείται στη Βουλή.

Ο κ. Αβραμόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις στη βελγική Δικαιοσύνη για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate μέσω της ΜΚΟ Fight Impunity. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επικαλεστεί τη βουλευτική ασυλία, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «απόλυτα αβάσιμη» και ζητώντας πλήρη δικαστική διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι, από την έναρξη της έρευνας για το Qatargate, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει απορρίψει κάθε υπόνοια παρατυπίας, υποστηρίζοντας πως όλες οι ενέργειές του ήταν απολύτως νόμιμες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Αβραμόπουλος προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας Αβραμόπουλου από τις βελγικές αρχές

Στη Βουλή διαβιβάστηκε το αίτημα της βελγικής Δικαιοσύνης για άρση ασυλίας του Δ. Αβραμόπουλου, λόγω εμπλοκής του σε ΜΚΟ του Παντσέρι που σχετίζεται με το Qatargate και κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.
Δημήτρης Αβραμόπουλος προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας η υπόθεση Αβραμόπουλου για άρση ασυλίας

Ο φάκελος της βελγικής Δικαιοσύνης για τον Δ. Αβραμόπουλο, σχετικά με εμπλοκή του σε ΜΚΟ του Παντσέρι και το Qatargate, παραδόθηκε στη Βουλή. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει το αίτημα άρσης ασυλίας του και θα εισηγηθεί στη Βουλή.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή τροπολογία για ταχύτερη ποινική διαδικασία υποθέσεων βουλευτών

Στη Βουλή κατατέθηκε ρύθμιση για ταχύτερη ποινική διαδικασία βουλευτών, ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις και οι εκκρεμότητες που επηρεάζουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Η τροπολογία εντάσσεται σε νομοσχέδιο για το Κληρονομικό Δίκαιο.
Ιωάννης Μπούγας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια αύριο η ψήφιση της Αναμόρφωσης Κληρονομικού Δικαίου

Το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Κληρονομικού Δικαίου συζητείται αύριο στη Βουλή, με θετική εισήγηση από ΝΔ και αρνητική από ΚΚΕ και ΝΕΑΡ. Η κυβέρνηση το χαρακτηρίζει ως σημαντική και σύγχρονη μεταρρύθμιση.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Θετική η αξιολόγηση των νέων διατάξεων κληρονομικού δικαίου

Θετικά αξιολόγησαν οι φορείς τη μεταρρύθμιση στο κληρονομικό δίκαιο στη Βουλή, επισημαίνοντας τον περιορισμό ευθύνης των κληρονόμων και την αναγνώριση δικαιωμάτων στον σύντροφο, αλλά κατέθεσαν και επιμέρους παρατηρήσεις.