ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
Μετανάστες διασχίζουν το Αιγαίο με βάρκα αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο.

Καθημερινή αύξηση μεταναστευτικών ροών σε Κρήτη και Γαύδο

Η «Νίκη» καταγγέλλει ότι οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές σε Κρήτη και Γαύδο οφείλονται σε κυβερνητική αδιαφορία, κάνοντας λόγο για ασύδοτη δράση κυκλωμάτων δουλεμπόρων και επιβάρυνση των τοπικών δομών φιλοξενίας.

Την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη και τη Γαύδο εκφράζει η «Νίκη», αποδίδοντας την κατάσταση σε κυβερνητική αδιαφορία.

Σε ανακοίνωσή της, το κόμμα επισημαίνει ότι «οι ολοένα και αυξανόμενες καθημερινά μεταναστευτικές ροές αποδεικνύουν με τραγικό τρόπο πως η μοναδική “βιομηχανία” που λειτουργεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, είναι τα κυκλώματα των δουλεμπόρων».

Η «Νίκη» αναφέρει ότι χαρακτηριστικά παραδείγματα της κυβερνητικής αδράνειας απέναντι στην ανεξέλεγκτη πίεση αποτελούν η Κρήτη και η ακριτική Γαύδος. Όπως σημειώνει, τα τελευταία 24ωρα τα δύο νησιά «μετατράπηκαν για ακόμα μία φορά σε πεδίο αποβίβασης εκατοντάδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ήδη επιβαρυμένες δομές».

Το κόμμα υπογραμμίζει ότι «παρακολουθεί με αγωνία τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα» και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η «Νίκη», ως Κίνημα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, ζητά: στήριξη στο Λιμενικό Σώμα, ολοκληρωμένη θαλάσσια επιτήρηση, ισόβια στους λαθροδιακινητές, τέλος στις παράνομες νομιμοποιήσεις και πάταξη της αδήλωτης εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη αλιέων: Πιλοτικές δράσεις και επιδότηση λαγοκέφαλου σε Κρήτη-Ν. Αιγαίο

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε επτά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών αλιέων για μείωση κόστους και προστασία εισοδήματος, ενώ ο Μ. Σχοινάς τόνισε τις αυξημένες πιέσεις που δέχεται ο κλάδος λόγω κόστους και κλιματικής αλλαγής.
Πολυκατοικίες στο Ρέθυμνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: 500.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου εξασφάλισε 500.000 ευρώ από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης μέσω της Περιφέρειας Κρήτης για έργα αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες στην περιοχή.
Παραλία Πλακιάς Ρέθυμνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση νέου Γυμνασίου Πλακιά για τις ανάγκες της περιοχής

Υπογράφηκε η χρηματοδότηση 1,85 εκατ. ευρώ για την ανέγερση τριθέσιου Γυμνασίου στον Πλακιά Αγίου Βασιλείου, έργο που θα λειτουργήσει από το 2026-2027. Ο βουλευτής Γ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για σημαντική εξέλιξη για το νότιο Ρέθυμνο.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Απολογούνται 4 από τους 7 για κύκλωμα πειρατικής τηλεόρασης

Στα δικαστήρια Ηρακλείου απολογούνται τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες για το κύκλωμα πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης, με πελατολόγιο άνω των 86.000 ατόμων και οικονομικό όφελος τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέθυμνο: Ενθαρρυντικά τα πρώτα σημάδια για τον φετινό τουρισμό στην Κρήτη

Θετική πορεία καταγράφει ο τουρισμός στο Ρέθυμνο φέτος, με αυξημένες αφίξεις και πληρότητες έως 90% τον Ιούνιο, παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Αισιοδοξία επικρατεί και για τους μήνες αιχμής αλλά και για το φθινόπωρο.