ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μαχητικό αεροσκάφος HAF F-16V

Ξεκίνησε στον Άραξο η άσκηση NATO Tiger Meet 2026 με συμμετοχή 50 αεροσκαφών

Η 335 Μοίρα της ΠΑ οργανώνει το NATO Tiger Meet 2026 στην αεροπορική βάση Αράξου, με 50+ μαχητικά και ελικόπτερα. Η άσκηση περιλαμβάνει σύνθετες αποστολές αεροπορικού πολέμου με υποστήριξη ιπτάμενου radar του ΝΑΤΟ.

Η 335 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας φιλοξενεί την άσκηση NATO Tiger Meet 2026 στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Αράξου.

 Η άσκηση είναι τύπου LIVEX/INVITEX και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τα οποία θα εκτελούν καθημερινά ένα ευρύ φάσμα σύνθετων επιχειρήσεων και αποστολών του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου.

Στο πλαίσιο της άσκησης, θα διεξαχθούν αποστολές αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων εναντίον αεροπορικής ισχύος, καθώς και αποστολές αεροπορικής απομόνωσης και δυναμικής στοχοποίησης.

 Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις στοχοποίησης χρονικά ευαίσθητων στόχων, καταστολής και καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, καθώς και επιχειρήσεις αεροπορικών δυνάμεων προς υποστήριξη χερσαίων και θαλάσσιων επιχειρήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), τα αεροσκάφη και ελικόπτερα που συμμετέχουν θα υποστηρίζονται από ιπτάμενο radar του ΝΑΤΟ, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη εικόνα του επιχειρησιακού πεδίου και υψηλό επίπεδο συντονισμού.

Το πολυεθνικό αυτό περιβάλλον προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου επιχειρησιακή εκπαίδευση, σύμφωνα με το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις»

Παράλληλα, ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και προωθούνται οι μακροχρόνιες παραδόσεις της κοινότητας NATO Tiger Association, όπως τονίζεται από το ΓΕΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε από την Ποντγκόριτσα τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου, με έμφαση στην άμυνα, τη σταθερότητα και την καινοτομία.
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Κεφαλογιάννη σε Κάλας, Κος, Μπρούνερ πριν τη Σύνοδο ΝΑΤΟ στην Άγκυρα

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης τονίζει ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ στην Τουρκία πρέπει να μεταφέρουν τα σαφή μηνύματα ειρήνης και ασφάλειας της Έκθεσης Προόδου, ενόψει των συναντήσεών τους με Τούρκους αξιωματούχους.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδικό ΥΠΕΘΑ: Κίνδυνος ρωσικής επίθεσης σε χώρα του ΝΑΤΟ μετά τον πόλεμο

Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας προειδοποιεί πως η Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει περιορισμένη στρατιωτική εκστρατεία κατά χώρας του ΝΑΤΟ μόλις έναν χρόνο μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυξάνει τις επενδύσεις στην άμυνα.