ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
Φώτο: Ο υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, Credits: Vasilis Svarnias / SOOC

Στο επίκεντρο η διαχείριση του clawback στη συνάντηση Γεωργιάδη-Πατούλη

Συνάντηση του υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για τα εργαστήρια και το clawback, με στόχο ελαφρύνσεις στους επαγγελματίες υγείας και διευκόλυνση της αποπληρωμής δόσεων από τον επόμενο μήνα.

Ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των εργαστηρίων και τη διαχείριση του clawback, με στόχο την ελάφρυνση των επαγγελματιών υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, «παρά τη θετική πορεία του clawback, το οποίο συνεχίζει να μειώνεται, η δοσοποίηση χρωστούμενων από τα clawback παρελθόντων ετών δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα, οδηγώντας στην ταυτόχρονη είσπραξη δύο δόσεων αντί για μίας»

Όπως σημείωσε, κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Θάνο Πετραλιά, έγινε αποδεκτό το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Γιώργου Πατούλη ώστε από τον επόμενο μήνα οι δόσεις να μετατεθούν χρονικά.

«Με αυτόν τον τρόπο ελαφρύνουμε σημαντικά τη ρευστότητά τους και με τη διαρκή πτώση του clawback ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τη βιωσιμότητά τους», υπογράμμισε ο υπουργός, αναδεικνύοντας τη σημασία της ρύθμισης για τη λειτουργία των διαγνωστικών και εργαστηριακών μονάδων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Υπήρχε ένα μεγάλο ζήτημα για τις επιστροφές του clawback και στις κλινικές και στα διαγωνιστικά κέντρα, αλλά κυρίως στα εργαστήρια. 

Ζητήσαμε από τον υπουργό και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω, ότι έγινε αποδεκτό το αίτημά μας, να υπάρχει πάγωμα των επόμενων μηνών στο επίπεδο των επιστροφών».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί θετική εξέλιξη για τον κλάδο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι, με τη στήριξη του υπουργείου, το clawback θα μπορέσει στο μέλλον να μηδενιστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Μείωση λίστας αναμονής 98% στα δωρεάν χειρουργεία

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως έως τις εκλογές του 2027 οι αναμονές για μη επείγοντα χειρουργεία άνω των 4 μηνών θα έχουν μηδενιστεί, ενώ ήδη οι λίστες μειώθηκαν κατά 98% χάρη στο πρόγραμμα δωρεάν απογευματινών χειρουργείων.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στις καταγγελίες Καρχιμάκη για το «Αττικόν»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις καταγγελίες του Λευτέρη Καρχιμάκη για το νοσοκομείο Αττικόν, διαψεύδοντας ελλείψεις σε σεντόνια και υποστηρίζοντας ότι γίνονται έργα για την κατάργηση των ράντζων.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Κλειδί η e-συνταγογράφηση αντιβιοτικών για αντοχή μικροβίων

Πριν την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση το 2020, 4 στα 10 αντιβιοτικά δίνονταν χωρίς συνταγή. Το 45% του πληθυσμού λαμβάνει τουλάχιστον ένα κουτί το χρόνο, με τη χρήση να αυξάνει στις γυναίκες και ηλικιωμένους.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Δεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς αξιόπιστη υγεία στην περιφέρεια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η ανάπτυξη της περιφέρειας εξαρτάται από αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας και επενδύσεις στα τοπικά νοσοκομεία, ενώ προοπτική προσφέρει και ο ιατρικός τουρισμός και η silver economy, μέσω καινοτόμων υπηρεσιών υγείας.