ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: SOOC

Σύλληψη αλλοδαπού για ανθρωποκτονία 44χρονου στην Πάρο μετά από διεθνή έρευνα

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται για τη δολοφονία 44χρονου ομοεθνούς του στην Πάρο τον Οκτώβριο του 2025, ύστερα από πολύμηνες έρευνες και διεθνή συνεργασία. Είχε διαφύγει από το νησί και τη χώρα μετά το έγκλημα.

Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται πλέον ένας 34χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 44χρονου ομοεθνούς του στην Πάρο τον Οκτώβριο του 2025. 

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026, έπειτα από πολύμηνες έρευνες και διεθνή συνεργασία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σύρου-Ερμούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου 2025 στην Πάρο. Ο 34χρονος φέρεται να επισκέφθηκε την κατοικία του θύματος και να τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι. Αμέσως μετά τη δολοφονία, εγκατέλειψε το νησί και στη συνέχεια διέφυγε στο εξωτερικό.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από εκτεταμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, σε συνεργασία με το κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σύρου-Ερμούπολης.

 Οι αρχές ταυτοποίησαν τον 34χρονο ως δράστη της ανθρωποκτονίας και εκδόθηκε σε βάρος του ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων μέσω της INTERPOL.

Κατά τις διεθνείς αναζητήσεις, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη από τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές και μεταφέρθηκε στη χώρα. 

Στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμη δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα, τον βοήθησαν τόσο κατά τη μετάβασή του στην κατοικία του θύματος όσο και στη διαφυγή του από την Πάρο.

Ο 34χρονος έχει οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών στην Αλβανία - Συλλήψεις από αστυνομία

Διαδηλωτές στην Αλβανία συνελήφθησαν βίαια επειδή πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών, διαμαρτυρόμενοι για νόμο που επιτρέπει πολυτελή ξενοδοχεία σε προστατευόμενες περιοχές. Έρευνα για τη στάση της αστυνομίας ξεκίνησε.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στην Κένυα: Νεκρός και τραυματίες από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση

Νεκρός ένας άνθρωπος και δύο τραυματίες στο Ναϊρόμπι, όταν η αστυνομία πυροβόλησε κατά διαδηλωτών στη φτωχογειτονιά Μαθάρε, όπου κάτοικοι διαμαρτύρονταν για απαγωγές από τις δυνάμεις ασφαλείας. Έγινε χρήση δακρυγόνων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: 31χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Στη Μύκονο συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράνομη διαμονή. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα και κινητά, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα ανήκει στις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης, χάρη στη διαχείριση συνόρων, τα αμυντικά έργα και τη συνεργασία με την Τουρκία για τη μετανάστευση, παρά τις διεθνείς προκλήσεις.