ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
Φώτο: Shutterstock

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Χανίων: Προβλήματα από τη μετάκληση εργατών τρίτων χωρών

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει ότι η μετάκληση εργατών από τρίτες χώρες δεν λύνει την υποστελέχωση, αλλά οδηγεί σε διακρίσεις εις βάρος μόνιμων εργαζομένων.

Η μετάκληση εργατών από τις τρίτες χώρες όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αντιθέτως στις τοπικές κοινωνίες δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα, όπως αναφέρει η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων.

Συμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, Μανώλη Μπαμιάκη, και φέτος, λόγω αύξησης της ζήτησης προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες, ήρθαν πολλοί εργάτες από τρίτες χώρες για να τις στελεχώσουν. «Καλοδεχούμενοι, όλοι συνάδελφοι είμαστε», σημειώνει.

Επίσης, ο κ. Μπαμιάκης αναφέρει ότι με τη λήξη της τουριστικής σεζόν παρατηρείται το εξής: «... να απολύεται το προσωπικό που χρόνια δουλεύει στις επιχειρήσεις, είτε πρόκειται για Έλληνες εργάτες είτε για μετανάστες, και να παραμένουν στις θέσεις εργασίας οι μετακλητοί από τις τρίτες χώρες, καθώς η εγκύκλιος προβλέπει ότι λήγει η σύμβασή τους με την ημερομηνία που λήγει και η μετάκλησή τους».

Το Σωματείο κάνει έκκληση τόσο στους ξενοδόχους όσο και στους τοπικούς φορείς «να σεβαστούν τους εργαζομένους που απασχολούν επί χρόνια στις επιχειρήσεις τους και να σταματήσει αυτή η διάκριση που γίνεται καθώς η νομοθεσία είναι κενή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου για τον τουρισμό στο Λονδίνο

Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο υπογράφουν αύριο στο Λονδίνο ιστορικό μνημόνιο συνεργασίας στον τουρισμό, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, επενδύσεις, και εκπαίδευση στον κλάδο.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η HotelBrain αναλαμβάνει για 10 χρόνια μίσθωση του Lambi Resort στην Κω

Η HotelBrain ανακοίνωσε τη 10ετή μίσθωση του Lambi Resort στην Κω, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της με 8 ξενοδοχεία στο νησί. Το νέο 4 αστέρων resort προσφέρει 160 δωμάτια, σύγχρονες παροχές και ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.
Σίφνος παραλία και λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Σίφνος προβάλλεται ως αυθεντικός προορισμός σε αφιέρωμα σουηδικής εφημερίδας

Η Σίφνος ξεχώρισε σε αφιέρωμα της σουηδικής Aftonbladet ως αυθεντικός ελληνικός προορισμός, με έμφαση στη φιλοξενία, την ποιότητα υπηρεσιών και την πολιτιστική ταυτότητα, προσφέροντας μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.
Υπουργείο Τουρισμού λογότυπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγός: Δέκα ερωτήσεις & απαντήσεις για τον ψηφιακό ΕΟΤ

Το Υπουργείο Τουρισμού παρουσίασε οδηγό με 10 ερωτήσεις-απαντήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΟΤ και το νέο VisitGreece.gr, που θα λειτουργεί από 1η Ιουλίου 2026, στο πλαίσιο έργου χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης.