ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Καστελλόριζο ελληνικό νησί
Το Καστελλόριζο με τα πολύχρωμα σπίτια του και τη γαλάζια θάλασσα.

Στο Καστελόριζο το 2ο διεθνές συνέδριο Smart Islands για βιώσιμη ανάπτυξη

Στο Καστερόλιζο το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Smart Islands», το οποίο θα εστιάσει σε λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη μικρών ελληνικών νησιών.

Αναζήτηση προτάσεων και λύσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των μικρών ελληνικών νησιών θα πραγματοποιηθεί κατά τις εργασίες του 2oυ Διεθνούς Συνεδρίου «Smart Islands», το οποίο θα λάβει χώρα στο Καστελόριζο, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ελληνικού Συνδέσμου (International Hellenic Association - IHA) σε συνεργασία με τους, Δήμους Μεγίστης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Καλυμνίων και Κηφισιάς.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και έχει στόχο να αναπτυχθεί μία πολυεπίπεδη συζήτηση με κατοίκους, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους της κυβέρνησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της διασποράς για τα σημαντικά προβλήματα των ελληνικών νησιών, όπως είναι η ενέργεια, το νερό, η εκπαίδευση, η ιατρική φροντίδα κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους εισηγητές διαφορετικών ειδικοτήτων και οι παρευρισκόμενοι θα ανταλλάξουν απόψεις και θέσεις, με λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, προσαρμοσμένες στον προσωπικό γεωφυσικό χαρακτήρα τού κάθε μικρού ή απομονωμένου νησιού.

Η διοργάνωση έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε το 1ο Διεθνές Συνέδριο για «Έξυπνα Νησιά» («Smart Islands»), το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2024 στην Ψέριμο, από τον International Hellenic Association (IHA) με τη συνεργασία των Δήμων Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης και Κηφισιάς.

Σημειώνεται ότι ο ΙΗΑ αποτελεί μία μη κερδοσκοπική και μη κομματική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ και στόχο την υποστήριξη της Ελλάδας και του ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα. Η επιλογή αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας να στραφεί σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκηση οφείλεται στο έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα του Συνεδρίου που διαχρονικά δείχνουν αυτοί οι φορείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Summer School για ενέργεια και κλίμα από ΠΔΜ & Columbia University στην Κοζάνη

Η Δυτική Μακεδονία φιλοξενεί το διεθνές θερινό σχολείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Columbia University, 18-22 Μαΐου 2026, με επίκεντρο ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα και τη δίκαιη μετάβαση.
Στέφανος Γκίκας Κέρκυρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Γκίκας: Στηρίζουμε τα νησιά με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα

Υπεγράφη η απόφαση ένταξης 9 Νησιωτικών Δήμων στο πρόγραμμα πόσιμου νερού του ΥΠΕΝ, με χρηματοδότηση 10 έργων άνω των 15 εκατ. ευρώ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα νησιά.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Έκκληση για διαφάνεια στο περιβαλλοντικό κόστος των data centers

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από τους ηγέτες της Τεχνητής Νοημοσύνης να αποκαλύψουν το περιβαλλοντικό κόστος των κέντρων δεδομένων και να δεσμευτούν για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως το 2030, τονίζοντας την ανάγκη για διαφάνεια.
Λιμάνι Χανίων Κρήτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Σύμβαση για ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού με 830.000 ευρώ

Ο Δήμος Χανίων υπέγραψε τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού σχολείου με προϋπολογισμό 830.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Κρήτη 2021-2027», συνεχίζοντας την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του.