ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
DEPA_Emporias-LNG-Semi-trailers
Φωτο: ΔΕΠΑ Εμπορίας

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ενισχύει το δίκτυο διακίνησης LNG με τρία LNG Semi trailers

Τα LNG Semi-trailer - δύο εκ των οποίων αποκτήθηκαν με συγχρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα Συνδέοντας την Ευρώπη στο πλαίσιο της δράσης «SuperGreen», θα εφοδιάζουν πλοία.

Στην ενίσχυση του δικτύου διακίνησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με στόχο την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών σε απομακρυσμένες περιοχές και τη διάθεσή του στην αγορά ως καύσιμο κίνησης στις θαλάσσιες και οδικές μεταφορές προχωρά η ΔΕΠΑ Εμπορίας, με την προμήθεια τριών βυτιοφόρων οχημάτων μεταφοράς και ανεφοδιασμού LNG (LNG Semi-trailer).

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα LNG Semi-trailer - δύο εκ των οποίων αποκτήθηκαν με συγχρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα Συνδέοντας την Ευρώπη στο πλαίσιο της δράσης «SuperGreen» κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου, θα εφοδιάζουν πλοία που χρησιμοποιούν LNG ως καύσιμο κίνησης, πρατήρια ανεφοδιασμού οχημάτων και απομακρυσμένους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής Small Scale LNG, η ΔΕΠΑ Εμπορίας διευρύνει επί της ουσίας το δίκτυο του φυσικού αερίου εντός της χώρας και ενισχύει την περαιτέρω διείσδυση του στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, ως μεταβατικό καύσιμο. 

Η ανάπτυξη τεχνολογιών όπως το Small Scale LNG εντάσσεται στο business plan της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που προβλέπει την αξιοποίηση του LNG για τον ανεφοδιασμό μεγάλων βιομηχανικών πελατών αλλά και απομακρυσμένων περιοχών που βρίσκονται μακριά από τα δίκτυα διανομής, όπως και την επέκταση της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη ναυτιλία και τις οδικές μεταφορές.

Η Δράση «SuperGreen» 2017-EL-TM-0048-W στην οποία συμμετέχει η ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, έλαβε συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Συνδέοντας την Ευρώπη, με στόχο την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξανδρος Εξάρχου και Κωνσταντίνος Ξιφαράς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Atlantic SEE: Το «σημείο-κλειδί» της συμφωνίας των 9 δισ. με την Venture Global

Το κλειδί της συμφωνίας είναι η δυνατότητα ανακατεύθυνσης φορτίων προς άλλες αγορές από την Atlantic SEE LNG Trade εάν δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση. Τι σημαίνει για τον Κάθετο Διάδρομο και την Ελλάδα.
ΔΕΠΑ Εμπορίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η στρατηγική θέση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στη νέα γεωγραφία του φυσικού αερίου

Μια σταθερά ενισχυόμενη παρουσία στη χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίου διαμορφώνει η ΔΕΠΑ Εμπορίας μέσα από τη συμμετοχή της σε στρατηγικές υποδομές, την ενεργό παρουσία της στο LNG και την ανάπτυξη διασυνοριακών εμπορικών ροών.
Φορτηγό υγροποιημένου αερίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας επικράτησε σε διεθνή οργανισμό για την προμήθεια LNG

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε κέρδισε διεθνή διαγωνισμό της Bulgartransgaz για την προμήθεια 500 GWh LNG. Η παράδοση θα γίνει στον FSRU Αλεξανδρούπολης τον Αύγουστο, πριν το φορτίο αεριοποιηθεί και διοχετευθεί στη Βουλγαρία.
πλοίο FSRU Αλεξανδρούπολης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μάχη» επιχειρηματικών ομίλων για το δεύτερο FSRU στην Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη η «μάχη» για το δεύτερο FSRU στην Ελλάδα, με Gastrade και Atlantic να διεκδικούν χρηματοδότηση και συμβόλαια LNG για να καλύψουν το κενό του ρωσικού αερίου. Εντατικές επαφές στην Ουάσιγκτον.