ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτογραφία Shutterstock

Σε Καραμούζη, Λασκαρίδη και Ισραηλινούς τα «κόκκινα» δάνεια 63 ξενοδοχείων

Ολοκληρώθηκε από την Intrum η διαδικασία επιλογής προτιμητέου επενδυτή για την τιτλοποίηση Tethys, που συγκεντρώνει δάνεια μονάδων του ξενοδοχειακού κλάδου ονομαστικής αξίας 260 εκατ. ευρώ.

Την κοινοπραξία που αποτελείται από το επενδυτικό fund του Νίκου Καραμούζη, Smerc, την οικογενειακή εταιρεία επενδύσεων του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη και ισραηλινά κεφάλαια που συνδέονται με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Brown επέλεξε η εταιρεία διαχείρισης δανείων Intrum για τη μεταβίβαση της τιτλοποίησης Tethys, που περιλαμβάνει «κόκκινα» δάνεια δεκάδων ξενοδοχείων.

Ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο είχαν δείξει συνολικά πέντε κοινοπραξίες. Η συναλλαγή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ευρύτερα για τον τουριστικό τομέα, καθώς στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται δάνεια 63 ξενοδοχείων, ονομαστικής αξίας 260 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ξενοδοχεία στις περιοχές Κυκλάδων, Δωδεκανήσεων, Χαλκιδικής, καθώς και σε ορεινές περιοχές, τα οποία ανήκουν στις κορυφαίες κατηγορίες τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Σημειώνεται ότι η πώληση του χαρτοφυλακίου Tethys είναι μια από τις συναλλαγές που γίνονται αυτή την περίοδο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που παρουσιάζονται στις ανακτήσεις δανείων των τιτλοποιήσεων, οι οποίες έχουν γίνει με τις κρατικές εγγυήσεις του σχεδίου «Ηρακλής».

Οι εταιρείες διαχείρισης δανείων ξεχωρίζουν στοιχεία ενεργητικού από τιτλοποιήσεις και τα πωλούν ξεχωριστά, προκειμένου να βελτιώσουν τα ποσά των ανακτήσεων. Στην περίπτωση του Tethys, η Intrum ομαδοποίησε δάνεια ξενοδοχείων, που είχαν ενταχθεί στις τιτλοποιήσεις Sunrise και Vega της Τράπεζας Πειραιώς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intrum, Georgakopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων αξίας 254 εκατ. ευρώ πωλήθηκε από την Intrum

Το χαρτοφυλάκιο Tethys περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εκ των οποίων οι 22 βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου, με 11 ακόμα στην Κρήτη και 19 σε Μακεδονία και Θράκη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrum: Σε SMER, Λασκαρίδη, Brown πέρασαν τα δάνεια 72 ξενοδοχείων

Πρόκειται για την πρώτη πώληση κλαδικού χαρτοφυλακίου στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα. Πέραν της οικονομικής προσφοράς κριτήριο αποτέλεσε και η εκπεφρασμένη βούληση για σημαντικές επενδύσεις.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η HotelBrain αναλαμβάνει για 10 χρόνια μίσθωση του Lambi Resort στην Κω

Η HotelBrain ανακοίνωσε τη 10ετή μίσθωση του Lambi Resort στην Κω, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της με 8 ξενοδοχεία στο νησί. Το νέο 4 αστέρων resort προσφέρει 160 δωμάτια, σύγχρονες παροχές και ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρκυρα: Η Meliá Hotels International ενισχύει την παρουσία της με νέα μονάδα

Η Meliá Hotels International υπέγραψε νέα ξενοδοχειακή μονάδα στην Κέρκυρα, εντάσσοντας το νησί στα επτά ξενοδοχεία της στην Ελλάδα και ενισχύοντας τη θέση της στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στους μεσογειακούς προορισμούς.
Λογότυπο Premia Properties
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia: Συνεργασία με όμιλο Akti Hotels & Resorts για επένδυση σε ξενοδοχεία

Η Premia Properties προχωρά σε στρατηγική επένδυση στον ξενοδοχειακό κλάδο, συνεργαζόμενη με τον Όμιλο AKTI HOTELS & RESORTS για αναβάθμιση μονάδων σε Ρόδο και Κω. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ ως το 2026.