ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ρωσία: Μαζικό πλήγμα σε στρατιωτικές βιομηχανίες Κιέβου, Χάρκοβο και Ντνίπρο

Η Ρωσία ανακοίνωσε μαζικά πλήγματα με drones και πυραύλους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Κίεβο, Χάρκοβο και Ντνίπρο. Τουλάχιστον εννέα νεκροί στην Ουκρανία, ενώ φωτιά ξέσπασε και σε ιστορικό ναό του Κιέβου.

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μαζικό πλήγμα εναντίον εγκαταστάσεων της στρατιωτικής βιομηχανίας στο Κίεβο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού στρατού. Η επίθεση επεκτάθηκε και σε στόχους στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά, καθώς και στο Ντνίπρο, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σημερινές ρωσικές επιθέσεις. Μία από αυτές, ιδιαίτερα σφοδρή, έπληξε την πρωτεύουσα Κίεβο, προκαλώντας πυρκαγιά σε ιστορικό καθεδρικό ναό της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του στο Telegram, ο ρωσικός στρατός σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις «εξαπέλυσαν μαζικό πλήγμα με υψηλής ακρίβειας, μεγάλου βεληνεκούς όπλα… και με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) κατά εγκαταστάσεων της στρατιωτικής βιομηχανίας» στο Κίεβο, το Χάρκοβο και το Ντνίπρο. Παράλληλα, στόχοι αποτέλεσαν στρατιωτικά αεροδρόμια και κέντρα επιμελητείας στην Ουκρανία.

«Οι στόχοι του πλήγματος επιτεύχθηκαν, όλοι οι στόχοι επλήγησαν», ανέφερε ο ρωσικός στρατός, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικό έδαφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χτύπησε ξανά το ρωσικό κέντρο δορυφόρων Ντουμπνά

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε ξανά το ρωσικό κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών της Ντουμπνά, βόρεια της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας πως το κέντρο χρησιμοποιείται για ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία ξαναχτύπησε το ρωσικό δορυφορικό κέντρο στη Ντουμπνά

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ουκρανικό πλήγμα στο ρωσικό κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών της Ντουμπνά, που χρησιμοποιείται για αναγνώριση και συντονισμό δυνάμεων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοινώνει κατάρριψη 419 ουκρανικών drones σε μια νύχτα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 419 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις περισσότερες αναχαιτίσεις να σημειώνονται στην Κριμαία, το Κρασναντάρ και κυρίως την περιφέρεια της Μόσχας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν περίπου 50 ουκρανικά drones με κατεύθυνση τη Μόσχα

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε ότι περίπου 50 ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν χωρίς τραυματισμούς ή ζημιές, ενώ η Ουκρανία εντείνει τις επιδρομές στη ρωσική ενδοχώρα με στόχο κρίσιμες υποδομές και τη μείωση των ρωσικών εσόδων.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ελλείψεις καυσίμων μετά από ουκρανικές επιθέσεις σε πολλές περιοχές

Οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων από την Κριμαία και τη νότια Ρωσία έως και τη Μόσχα, με αυστηρούς περιορισμούς στην αγορά καυσίμων, κλειστά πρατήρια και μεγάλες ουρές σε πολλές περιοχές.