ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σκιά όπλου Κολομβίας

Δολοφονία δημοσιογράφου σε ζώνη δράσης ένοπλων ομάδων στην Κολομβία

Ο 25χρονος δημοσιογράφος Ματέο Πέρες δολοφονήθηκε στην Αντιόκια της Κολομβίας, όπου δραστηριοποιούνται αντάρτες και ναρκοσυμμορίες, ενώ ερευνούσε τη βία και την παράνομη οικονομία στην περιοχή, σύμφωνα με το Ίδρυμα FLIP.

Ένας νεαρός δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος την Παρασκευή σε περιοχή της Κολομβίας όπου δραστηριοποιούνται αντάρτικες παρατάξεις και δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση οργάνωσης υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου.

Ο 25χρονος Ματέο Πέρες είχε εξαφανιστεί την Τρίτη, ενώ κάλυπτε ρεπορτάζ σχετικά με τη βία στην επαρχία Αντιόκια, στη βορειοδυτική Κολομβία. Στην περιοχή δρουν διαφωνούντες των πρώην Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) καθώς και διακινητές ναρκωτικών του Clan del Golfo, του ισχυρότερου καρτέλ της χώρας.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FLIP), ο Πέρες αποτελούσε σημαντική «φωνή που εκπροσωπούσε την τοπική κοινότητα» μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Η δράση του αυτή τον είχε εκθέσει σε πιέσεις, καθώς ερευνούσε «την παράνομη οικονομία που συνδέεται με ένοπλες οργανώσεις», όπως ανέφερε η FLIP μέσω της πλατφόρμας X.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΓ ΟΗΕ: Συγχαρητήρια στην Κολομβία για τις ειρηνικές εκλογές

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συνεχάρη την Κολομβία για τις ειρηνικές εκλογές και τη νίκη του Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια, τονίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή και τη συντονισμένη προσπάθεια των αρχών για ομαλή διεξαγωγή.
Δημήτρης Αβραμόπουλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Δελής: Η διαφθορά και τα λόμπι είναι θεσμός στην ΕΕ

Ο Γ. Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, σχολίασε την υπόθεση Αβραμόπουλου, επισημαίνοντας την ευθύνη της ΝΔ και τονίζοντας πως απαιτείται διερεύνηση, ενώ επέκρινε την θεσμοθετημένη διαπλοκή μέσω λόμπι και ΜΚΟ στην ΕΕ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Διευρύνονται οι συμμαχίες του Ντ. Τραμπ στη Λατινική Αμερική

Η νίκη του Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια στην Κολομβία θεωρείται νέα επιτυχία της πολιτικής Τραμπ στη Λατινική Αμερική, όπου πολλές χώρες έχουν στραφεί δεξιά μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση χωρών για την προστασία γυναικών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στηρίζουν ενέργειες για την προστασία γυναικών και κοριτσιών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και χαιρετίζουν τις προσπάθειες για ισότιμη συμμετοχή τους στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Δημήτρης Αβραμόπουλος προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας η υπόθεση Αβραμόπουλου για άρση ασυλίας

Ο φάκελος της βελγικής Δικαιοσύνης για τον Δ. Αβραμόπουλο, σχετικά με εμπλοκή του σε ΜΚΟ του Παντσέρι και το Qatargate, παραδόθηκε στη Βουλή. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει το αίτημα άρσης ασυλίας του και θα εισηγηθεί στη Βουλή.