ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυβερνοασφάλεια υπολογιστή

Σουηδία: Απέτρεψε φιλορωσική κυβερνοεπίθεση σε θερμοηλεκτρικό σταθμό

Η Σουηδία αποσόβησε κυβερνοεπίθεση φιλορώσων χάκερ την άνοιξη του 2025 σε θερμοηλεκτρικό σταθμό στα δυτικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες χάρη στην άμεση αντίδραση των αρχών.

Η Σουηδία απέτρεψε την άνοιξη του 2025 μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση από ομάδα χάκερ προσκείμενων στη Ρωσία, η οποία στόχευε θερμοηλεκτρικό σταθμό στο δυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

«Ομάδα φιλορώσων χάκερ επιχείρησε να παρεμποδίσει τις δραστηριότητες ενός στόχου στη Σουηδία. Αυτό απέτυχε», δήλωσε ο Καρλ-Όσκαρ Μπόλιν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της έγκαιρης αντίδρασης των αρχών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σουηδικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέλαβαν την υπόθεση και ταυτοποίησαν τον παράγοντα πίσω από την επίθεση, ο οποίος συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας. «Ευτυχώς, δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες χάρη σε έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό προστασίας», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

«Καρφιά» της Μόσχας προς Σουηδία για την έκρηξη στο Nord Stream 2

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε ότι προτάθηκε να υπάρξει κοινή έρευνα για τις εκρήξεις ωστόσο Σουηδία και Δανία την είχαν απορρίψει και κατηγορεί τη σουηδική κυβέρνηση ότι αποκρύπτει γεγονότα.
Πύργος ηλεκτροδότησης στη Νίκαια
ΔΙΕΘΝΗ

Για πρωτόγνωρες διακοπές ρεύματος εν μέσω χειμώνα προετοιμάζεται η Σουηδία

Οι τιμές ενέργειας έχουν εκτοξευτεί εν μέσω φόβων για τις περικοπές στις εξαγωγές του ρωσικού αερίου και στη χώρα καταστρώνονται σχέδια έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνουν την πιθανότητα διακοπών ρεύματος.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ελλείψεις καυσίμων μετά από ουκρανικές επιθέσεις σε πολλές περιοχές

Οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων από την Κριμαία και τη νότια Ρωσία έως και τη Μόσχα, με αυστηρούς περιορισμούς στην αγορά καυσίμων, κλειστά πρατήρια και μεγάλες ουρές σε πολλές περιοχές.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μασσαλία: Κατάσχεση ρωσικού τάνκερ Deliver που ανήκει σε «σκιώδη στόλο»

Τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» οδηγήθηκε στ' ανοιχτά της Μασσαλίας, αφού κατασχέθηκε κοντά στη Σικελία. Είναι ένα από τα εννέα που κατασχέθηκαν στην Ευρώπη φέτος για παράκαμψη κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό προσωπικό ίσως επιστρέψει στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ στο Ιράν

Η Rosatom σκοπεύει να επιστρέψει προσωπικό στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον η κατάσταση παραμείνει σταθερή, μετά την απομάκρυνση λόγω των εχθροπραξιών ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου NORSI μετά από ουκρανική επίθεση

Το διυλιστήριο NORSI στη Ρωσία ανέστειλε τη λειτουργία του μετά από επίθεση ουκρανικών drones, γεγονός που αναμένεται να επιδεινώσει τις ελλείψεις καυσίμων, σύμφωνα με πηγές. Ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για προβοκάτσια.