ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κελί φυλακής

Ελ Σαλβαδόρ: Αναθεώρηση Συντάγματος για ισόβια σε βαριά εγκλήματα

Το κοινοβούλιο του Σαλβαδόρ ενέκρινε αναθεώρηση του Συντάγματος, επιτρέποντας πλέον ισόβια κάθειρξη για δολοφόνους, βιαστές και τρομοκράτες, όπως ζήτησε ο πρόεδρος Μπουκέλε. Μέχρι χθες, το ανώτατο όριο ήταν 60 έτη.

Το κοινοβούλιο του Σαλβαδόρ ενέκρινε αναθεώρηση άρθρου του Συντάγματος, θεσπίζοντας τη δυνατότητα επιβολής ποινών ισόβιας κάθειρξης σε «δολοφόνους, βιαστές και τρομοκράτες», όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε, γνωστός για τον «πόλεμο» που έχει κηρύξει κατά των συμμοριών.

Με την αναθεώρηση καταργήθηκε η συνταγματική απαγόρευση των «ποινών ισόβιας κάθειρξης». Η τροποποίηση εγκρίθηκε με τις ψήφους 59 από τα 60 μέλη του κοινοβουλίου της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της σαλβαδοριανής εθνικής αντιπροσωπείας Ερνέστο Κάστρο.

Μέχρι χθες, η βαρύτερη ποινή που προβλεπόταν στο Σαλβαδόρ ήταν τα 60 χρόνια κάθειρξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μονακό: Έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με παγιδευμένο δέμα

Ο γενικός εισαγγελέας του Μονακό ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας έπειτα από έκρηξη δέματος που τραυμάτισε τρία άτομα. Θύμα φέρεται ο Ουκρανός ολιγάρχης Βαντίμ Ερμολάεφ, η ζωή του οποίου δεν κινδυνεύει.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.
Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 76χρονου για εμπρησμό από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

Συνελήφθη 76χρονος στο Αμόνι Σοφικού Κορινθίας για πυρκαγιά από αμέλεια, όταν προκάλεσε φωτιά λόγω παράνομης ηλεκτρολογικής επέκτασης στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από προανάκριση.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χήτας: Σύνταγμα λιτό, με ισχυρά θεσμικά αντίβαρα, στη Βουλή

Ο Κωνσταντίνος Χήτας τόνισε πως μόνο ένα Συνταγματικό Δικαστήριο θα διασφάλιζε την ορθή εφαρμογή των συνταγματικών αρχών, ενώ άσκησε κριτική στην πολυπλοκότητα και την αναποτελεσματικότητα του ισχύοντος Συντάγματος.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ομόφωνο ψήφισμα του ΣΑ για εγκλήματα κατά ειρηνευτικών αποστολών

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα για αυστηρότερη λογοδοσία σε εγκλήματα κατά προσωπικού ειρηνευτικών αποστολών, τονίζοντας τη σημασία της διαλεύκανσης και πρόληψης επιθέσεων.
Σωκράτης Φάμελλος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Όλοι υπεύθυνοι να στηρίξουμε την απόφαση για τον νόμο Κατσέλη

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον νόμο Κατσέλη και κάλεσε την κυβέρνηση να μην την αλλοιώσει, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των δανειοληπτών και την προστασία της πρώτης κατοικίας.