ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Σύλληψη 76χρονου για εμπρησμό από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

Συνελήφθη 76χρονος στο Αμόνι Σοφικού Κορινθίας για πυρκαγιά από αμέλεια, όταν προκάλεσε φωτιά λόγω παράνομης ηλεκτρολογικής επέκτασης στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από προανάκριση.

Στη σύλληψη ενός 76χρονου προχώρησαν οι ανακριτικοί υπάλληλοι του Ανακριτικού Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) Κορινθίας, για την πυρκαγιά από αμέλεια που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αμόνι Σοφικού Κορινθίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι ο 76χρονος είχε πραγματοποιήσει αυτοσχέδια επέκταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στον υπαίθριο χώρο της οικίας του, γεγονός που οδήγησε στην εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Με την ολοκλήρωση της προανάκρισης από το Α.Κ.Α.Ε.Ε. Κορινθίας, ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αυξημένα πρόστιμα και συλλήψεις για παραβάσεις πυρασφάλειας

Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 28 Ιουνίου 2026 έχουν επιβληθεί συνολικά 486 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 557.517,295 ευρώ. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 131 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εκ των οποίων οι 123 (93,89%) αφορούν περιπτώσεις αμέλειας και οι 8 (6,11%) περιπτώσεις πρόθεσης.

Επιχειρησιακή ετοιμότητα και προειδοποίηση προς τους πολίτες

Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και οι ευθύνες αποδίδονται άμεσα όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.

Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια. «Η τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας και η αποφυγή ενεργειών ή εγκαταστάσεων που ενδέχεται να προκαλέσουν ανάφλεξη αποτελούν βασική προϋπόθεση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών», τονίζεται χαρακτηριστικά

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη άνδρα στα Ιωάννινα με ευρωπαϊκό ένταλμα από Ιταλία

Αστυνομικοί στα Ιωάννινα συνέλαβαν άνδρα με ευρωπαϊκό ένταλμα των ιταλικών αρχών για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, με ποινή έως 20 έτη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Έκλεψαν ηλικιωμένη παριστάνοντας τους αστυνομικούς

Στις Σέρρες, δύο 70χρονοι συνελήφθησαν για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Προσποιούμενοι αστυνομικούς, της απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα αξίας άνω των 9.000 ευρώ. Εμπλέκονται και σε άλλες δύο παρόμοιες απάτες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιλκίς: Εντοπίστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στο Κιλκίς, με λεία 24.000 ευρώ και κοσμήματα. Σχηματίστηκε δικογραφία για δύο άνδρες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση της συνεργού και πιθανή εμπλοκή σε άλλες υποθέσεις.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών και πλαστών εγγράφων από την ΕΛΑΣ

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που κατασκεύαζε και διακινούσε πλαστά έγγραφα, διευκολύνοντας την παράνομη διαμονή αλλοδαπών. Συνελήφθη 39χρονος στον Βύρωνα και σχηματίστηκε δικογραφία για πλήθος αδικημάτων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 37χρονου στη Νέα Ιωνία για βιασμό και συμμετοχή σε οργάνωση

Συνελήφθη στη Νέα Ιωνία 37χρονος, καταζητούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες άνω των 120.000 ευρώ, καθώς και για υπόθεση βιασμού με απειλή όπλου και άσκηση βίας το 2024.