ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
Φώτο: Shutterstock

Η Κέικο Φουχιμόρι υποψήφια ξανά για την προεδρία του Περού το 2026

Η Κέικο Φουχιμόρι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Περού, μετά την αθώωσή της για ξέπλυμα χρήματος. Είναι κόρη του Αλμπέρτο Φουχιμόρι και είχε διεκδικήσει το αξίωμα το 2011, 2016 και 2021 χωρίς επιτυχία.

Η Κέικο Φουχιμόρι ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία του Περού στις εκλογές του Απριλίου, σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα. Η απόφασή της ακολουθεί την αθώωσή της από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, σε υπόθεση που αφορούσε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Φουχιμόρι, κόρη του πρώην προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι, έχει ήδη διεκδικήσει την προεδρία τρεις φορές στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ήταν υποψήφια το 2011, το 2016 και το 2021, φτάνοντας κάθε φορά στον δεύτερο γύρο χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Νικήτρια του β’ γύρου των εκλογών η Κέικο Φουχιμόρι

Η Κέικο Φουχιμόρι ανακηρύχθηκε επίσημα νικήτρια στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Περού, συγκεντρώνοντας 50,13% έναντι 49,86% του Ρομπέρτο Σάντσες, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αρχής.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Φουχιμόρι εξασφαλίζει μαθηματικά τη νίκη στις προεδρικές εκλογές Περού

Η Κέικο Φουχιμόρι, υποψήφια της δεξιάς στο Περού, φαίνεται να εξασφαλίζει τη νίκη στις προεδρικές εκλογές, έχοντας διαφορά 43.000 ψήφους από τον αριστερό Ρομπέρτο Σάντσες, σύμφωνα με τα σχεδόν πλήρη επίσημα αποτελέσματα.
Προεδρικό Μέγαρο Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Ο Σάντσες ζητά να ακυρωθούν οι ψήφοι αποδήμων στις εκλογές

Ο Ρομπέρτο Σάντσες ζήτησε να μην υπολογιστούν οι ψήφοι αποδήμων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών στο Περού. Με καταμετρημένο το 99,70%, η Κέικο Φουχιμόρι προηγείται με 50,11%, έναντι 49,89% του Σάντσες, διαφορά 40.000 ψήφους.
Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Συγκέντρωση υπέρ του Σάντσες για την προάσπιση της ψήφου

Ο υποψήφιος της Αριστεράς, Ρομπέρτο Σάντσες, ηγήθηκε πορείας στη Λίμα ζητώντας διαφάνεια στη καταμέτρηση ψήφων του δεύτερου γύρου, καθώς η δεξιά Κέικο Φουχιμόρι προηγείται οριακά με 50,11% έναντι 49,88%.