ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτίριο Amazon λογότυπο
Το διάσημο λογότυπο της Amazon εμφανίζεται πάνω σε ένα σύγχρονο εταιρικό κτίριο.

Ανησυχία για τις πρακτικές ασφαλείας της Amazon εν μέσω πανδημίας

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς σε επιστολή της προς την εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα τονίζει ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι ανεπαρκή.

Η εταιρεία Amazon ενδέχεται να παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας αλλά και το εργατικό δίκαιο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊόυ επειδή απέλυσε τον επικεφαλής των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα σε αποθήκη της, ανέφερε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς σε επιστολή της προς την εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα.

«Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που έλαβε η Amazon για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 είναι τόσο ανεπαρκή που ενδέχεται να παραβιάζουν αρκετά άρθρα της νομοθεσίας περί ασφάλειας στον χώρο εργασίας», τονίζει στην επιστολή της η Τζέιμς.

Η Amazon απέλυσε τον Κρίστιαν Σμολς, που διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της εταιρείας εν μέσω πανδημίας, με τη δικαιολογία ότι έθεσε συναδέλφους του σε κίνδυνο παραβιάζοντας την καραντίνα στην οποία είχε τεθεί όταν συμμετείχε σε διαδήλωση στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Η επιστολή, που εστάλη στην εταιρεία στις 22 Απριλίου, προσθέτει ότι τα προκαταρκτικά ευρήματα «εγείρουν σοβαρή ανησυχία ότι η Amazon ενδέχεται να απέλυσε τον Σμολς προκειμένου να φιμώσει τις καταγγελίες του και για να σταλεί ένα απειλητικό μήνυμα σε άλλους εργαζόμενους ότι πρέπει να σιωπούν σχετικά με οποιεσδήποτε ανησυχίες έχουν για την ασφάλεια και την υγεία τους».

Από την πλευρά της η εταιρεία επισημαίνει ότι έχει λάβει «ακραία μέτρα» για να προστατεύσει την ασφάλεια των εργαζομένων της, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την οποία επικαλείται ο δημοσιογραφικός όμιλος NPR ο οποίος πρώτος αναφέρθηκε και στην επιστολή της γενικής εισαγγελέα.

«Ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε να συγκρίνει τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που έχει λάβει η Amazon, και την ταχύτητα με την οποία τα εφάρμοσε, στη διάρκεια της κρίσης αυτής με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία», τόνισε στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Amazon λογότυπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Amazon εγκρίνει την επιστροφή ελληνικών εκδόσεων μετά από αίτημα του IHA

Ο International Hellenic Association χαιρετίζει τη δήλωση του αντιπροέδρου της Amazon για ενσωμάτωση της ελληνικής γλώσσας σε Kindle και Alexa, εκφράζοντας αισιοδοξία για την επαναφορά της στην πλατφόρμα Kindle Direct Publishing.
Μητσοτάκης-Panay
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι φέρνει η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα και στις επιχειρήσεις

Η Amazon Web Services ενεργοποιεί τον Ιούλιο την πρώτη Local Zone στην Ελλάδα, φέρνοντας τοπική αποθήκευση δεδομένων, χαμηλούς χρόνους απόκρισης και νέες δυνατότητες για AI και cloud υπηρεσίες. Τα οφέλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Μητσοτάκης, Πανάι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Amazon: Τον Ιούλιο διαθέσιμη η νέα AWS Local Zone στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Senior VP της Amazon, Panos Panay, συζήτησαν για την επένδυση της AWS στη νέα Local Zone στην Αθήνα, που θα λειτουργήσει τον Ιούλιο, καθώς και για μελλοντικές επενδύσεις της εταιρείας στη χώρα.