Η χθεσινή γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ θα μπορούσε στο ξεκίνημά της να είναι δύο διαδοχικά επεισόδια της σειράς Suits. Μόνο που στη θέση του Harvey Specter και του Mike Ross (οι οποίοι όπως σε όλες τις καλές ταινίες βρίσκουν λύσεις σε σύνθετα νομικά προβλήματα σε χρόνο ρεκόρ), ήταν ο Γεώργιος Μυλωνογιάννης (ΕΛΛΑΚΤΩΡ) και ο Σωτήρης Μπρέγιαννος (Greenhill), που μάλωναν για περίπου δύο ώρες -με μεγάλες διακοπές για να εξετάζουν διάφορα έγγραφα- και με τη γνωστή νομική ευγένεια αντάλλασσαν προσβολές και απειλές προσφυγής στη Δικαιοσύνη λόγω της άρνησης του κ. Μυλωνογιάννη να δεχθεί τη συμμετοχή της Greenhill στη συνέλευση.
-- Αιτία της αντιπαράθεσης ήταν τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών της Greenhill, οι οποίες έχουν δεσμευτεί ως ενέχυρο για δάνειο από την Aeolus και οι οποίες τελικά δεν έγιναν δεκτές από τη Συνέλευση.
--«Σας έχει κατατεθεί έγγραφη εκχώρηση των δικαιωμάτων ψήφου»...«Το έγγραφο αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό ως πληρεξούσιο»...«Αποτελεί νομιμοποιητικό έγγραφο με το οποίο η Aeolus παραχωρεί τα δικαιώματά της στην Greenhill, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί τούτου»...«Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού με διαφορετικό τρόπο θα είναι απολύτως παράνομη»...«Όλες οι ενέργειες και οι δηλώσεις της Greenhill λαμβάνονται συνολικώς ιδίω δικαιώματι»... «Η Aeolus αρνείται, διαψεύδει τον κατάλογο, και λέει ότι τα δικαιώματα τα έχει η Greenhill, δεν εξουσιοδοτεί κανέναν, γιατί απλά λέει ότι δεν έχει τα δικαιώματα»... «Δεν μπορώ να δεχθώ την Greenhill»...«Η δήλωση είναι ερμηνεία της συμβάσεως του ενεχύρου, αντίθετη με τα δηλωθέντα»... «Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει μια τέτοια ερμηνεία»...«Να μου επιτρέψετε να ερμηνεύσω το έγγραφο όπως εγώ θέλω», και πάει λέγοντας. Το δράμα κορυφώθηκε με τις απειλές του κ. Μπρέγιαννου κατά του κ. Μυλωνογιάννη για ποινική και αστική δίωξη.
-- Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Διότι 12 ήταν τα θέματα, δέκα τα λεπτά που προέβλεπε η διαδικασία για την ψηφοφορία του κάθε θέματος, οπότε από τις 11 το πρωί φτάσαμε στις 16.00 το απόγευμα και η συνέλευση δεν είχε τελειώσει. Με όλα αυτά, άνετα οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και ακόμα πιο άνετα θα έβρισκαν δικηγόρο για να τους υποστηρίξει.
– Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής γενικής συνέλευσης ήταν η μη απαλλαγή Καλλιτσάντση για τη χρήση του 2020. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ, ενόψει αξιώσεων της εταιρείας κατά μελών του προηγούμενου ΔΣ για ζημιές που προκάλεσαν, δεν μπορεί να υπάρξει εισήγηση για έγκριση της συνολικής διαχείρισης του 2020.
-- Μια μικρή, πλην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα «είδηση» έκρυβε η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς. Καθώς μεταξύ των πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν και εξετάστηκαν προς το τέλος της συνέλευσης έγινε αναφορά στην προοπτική εκτός από bonus προς τα στελέχη για τις επιδόσεις που ξεπερνούν τους βασικούς στόχους να θεσπιστούν και malus, δηλαδή ποινές, για τις επιδόσεις που απέχουν από τους βασικούς στόχους.
– Φτάνει η μεγάλη στιγμή για τη Lamda Develpment, μια στιγμή που η αγορά περίμενε χρόνια, ενώ ουκ ολίγοι αμφισβητούσαν το αν και πότε θα φτάσει, για την μεταβίβαση της έκτασης του Ελληνικού στην εταιρεία και την πραγματική εκκίνηση της μεγάλης επένδυσης. Θα περίμενε κανείς η μεγάλη αυτή στιγμή να πυροδοτήσει μεγάλες συγκινήσεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό, κάτι όμως που μυστηριωδώς δεν συμβαίνει. Η μετοχή βολοδέρνει στα 7,3 – 7,8 ευρώ αδυνατώντας να ξεπεράσει τα υψηλά 52 εβδομάδων, ενώ παραμένει πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα των 8,5 ευρώ που ήταν στις αρχές του 2020 και πάνω από 9 ευρώ το 2019, λες και απέχουμε ακόμα από τη μεγάλη στιγμή.
-- Τι συμβαίνει; Προφανώς κάποιος ισχυρός μέτοχος πουλά και μέχρι να ολοκληρώσει τις ρευστοποιήσεις το χαρτί θα ταλαιπωρείται. Τώρα το γιατί ρευστοποιεί μια τέτοια στιγμή είναι θέμα που σηκώνει πολλή κουβέντα. Σίγουρο είναι ότι τα τελευταία νέα για το καζίνο δεν είναι πολύ ευχάριστα και αφήνουν αρκετές σκιές στην επένδυση.
– Μπορεί να μην υπάρχει θέμα Δένδια στην κυβέρνηση, και σίγουρα δεν ακούγονται πολλά περί αυτού, ωστόσο υπάρχει μια υπόγεια ένταση εξαιτίας της υπερβολικής αυτονόμησης -ορισμένοι κάνουν λόγο για προσωπική ατζέντα- του υπουργού Εξωτερικών. Διότι μετά το γενικό συναγερμό που προκάλεσε το συμβάν στην Άγκυρα, με το δημόσιο τσακωμό του κ. Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που προκάλεσε ρίγη εθνικής υπερηφάνειας στην Ελλάδα εκτοξεύοντας τη δημοτικότητα του κ. Δένδια, ακολούθησαν πολλά άλλα, μικρότερης έκτασης, επεισόδια.
Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, ο κ. Δένδιας έδωσε μεγάλη διάσταση στο ζήτημα της φανέλας της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας, με προσωπική του παρέμβαση, αν και η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να κρατήσει το θέμα χαμηλά, σε ποδοσφαιρικά όρια. Ακολούθησε ο σχολιασμός της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, με τον υπουργό Εξωτερικών να σημειώνει ότι δεν ήταν συνάντηση για να πάμε μπροστά. Τέλος, δεν πέρασε απαρατήρητη η επίθεση στο SPD, κατηγορώντας το γερμανικό κόμμα γιατί δεν ευθυγραμμίστηκε με το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας.
-- Ποιος είναι ο κοινός παρoνομαστής όλων αυτών των παρεμβάσεων; Ότι όλες οι παρεμβάσεις «χαϊδεύουν αυτιά» και συγκεκριμένα του ελληνικού φιλοθεάμονος κοινού.
-- Εύγε στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, για την απόφασή του να στείλει σε πειθαρχικό έλεγχο δέκα περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από τον ΕΦΚΑ. Πολλές φορές, μικρές συμβολικές κινήσεις οδηγούν σε θεαματικά αποτελέσματα και κάποια στιγμή κάποιος έπρεπε να αντιδράσει στην ντροπή της ελληνικής διοίκησης που ονομάζεται ΕΦΚΑ.
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.