ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μυτιληναίος

Mytilineos: Αναλαμβάνει την κατασκευή μονάδας αποθήκευσης ενέργειας

Η έναρξη υλοποίησης του σταθμού αποθήκευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2024, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2025.

Την κατασκευή μονάδας αποθήκευσης ενέργειας στην περιοχή της Χαλκιδικής ανέλαβε η εταιρεία Mytilineos, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Πρόκειται για αποθήκη ισχύος 48MW και εγγυημένης χωρητικότητας 96MWh, ενώ θα κατασκευαστεί πλησίον των φωτοβολταϊκών σταθμών της MYTILINEOS που βρίσκονται σε κατασκευή αυτήν την περίοδο. Στόχος ο σταθμός αποθήκευσης να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2025. 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας: «Η MYTILINEOS Energy & Metals συμμετείχε, μέσω της 100% θυγατρικής της «ΑΕΝΑΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», στον πρώτο διαγωνισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας & Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) για την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών αποθήκευσης ενέργειας. Η συμμετοχή της Εταιρείας αφορούσε σε έργο αποθήκευσης ισχύος 48MW και εγγυημένης χωρητικότητας 96MWh, στην περιοχή της Χαλκιδικής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο σταθμός αποθήκευσης θα κατασκευαστεί πλησίον των φωτοβολταϊκών σταθμών της MYTILINEOS που βρίσκονται σε κατασκευή αυτήν την περίοδο. Η έναρξη υλοποίησης του σταθμού αποθήκευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2024, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2025. Τα έργα αποθήκευσης αποτελούν στρατηγικό πυλώνα της δραστηριότητας του Κλάδου M Energy της MYTILINEOS στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντική 10ετή εμπειρία, τόσο σε stand alone storage, όσο και σε hybrid storage and solar systems, και έργα κατασκευασμένα ή υπό κατασκευή να φτάνουν πλέον τα 650MW/750MWh σε πέντε χώρες, καθώς και portfolio με αδειοδοτημένα ή σε αδειοδοτική διαδικασία πάνω από 2,9GW/3,7GWh σε οκτώ χώρες παγκοσμίως. Γι’ αυτό άλλωστε η Εταιρεία σκοπεύει να συμμετέχει και σε επόμενους διαγωνισμούς της ΡΑΑΕΥ για την εξασφάλιση νέων έργων. Η εκπροσώπηση τους γίνεται από τον Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης της MYTILINEOS».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανανεώσιμη ενέργεια ηλιοβασίλεμα
ΑΓΟΡΕΣ

Metlen και ΔΕΗ οι φθηνότερες ενεργειακές στην Ευρώπη, τι δείχνει η σύγκριση

Παρά την ισχυρή ανάπτυξη και τις υψηλές εκτιμήσεις κερδοφορίας, ΔΕΗ και Metlen συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με μεγάλο discount έναντι των ευρωπαϊκών ενεργειακών κολοσσών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο re-rating.
Ευάγγελος Μυτιληναίος ομιλία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlen: Δυναμική εκκίνηση το 2026 με τζίρο 2,05 δισ. στο πρώτο τρίμηνο

Η METLEN κατέγραψε αύξηση του τζίρου κατά 37% φτάνοντας τα 2,05 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο 2026. Προχωράει ο στρατηγικός μετασχηματισμός. Ενισχύονται οι επενδύσεις σε ενέργεια, μέταλλα, άμυνα και μεγάλες υποδομές.