ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:36:50
Φώτο: Shutterstock

Uni Systems: Δημιουργεί κέντρο τεχνολογίας μαζί με την Knowledge

Αρχικός στόχος είναι η δημιουργία ομάδας 100 περίπου εξειδικευμένων στελεχών εντός του 2024 με εστίαση σε ειδικότητες του κύκλου ανάπτυξης λογισμικού, συγκεκριμένα, αναλυτές, προγραμματιστές, testers και architects.

Η Uni Systems σε συνεργασία με τη Knowledge, εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής ανακοίνωσαν την ίδρυση του Uni Systems-Knowledge Technology Hub στην Πάτρα.

Στόχος του κέντρου τεχνολογίας είναι η δημιουργία ευκαιριών ψηφιακής ανάπτυξης και απασχόλησης στη Δυτική Ελλάδα για την προώθηση εξειδικευμένων λύσεων που θα υποστηρίζουν τις αυξανόμενες ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πέντε χρόνια από την έναρξη της επιτυχημένης συνεργασίας των δύο εταιρειών, το 2018, η Uni Systems και η Knowledge επεκτείνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, με σκοπό την από κοινού ανάπτυξη ενός κέντρου τεχνολογίας που θα ενισχύσει την τοπική ψηφιακή οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες της Uni Systems σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση σύνθετων έργων.

Αρχικός στόχος είναι η δημιουργία ομάδας 100 περίπου εξειδικευμένων στελεχών εντός του 2024 με εστίαση σε ειδικότητες του κύκλου ανάπτυξης λογισμικού, συγκεκριμένα, αναλυτές, προγραμματιστές, testers και architects.

Η δημιουργία Technology Hubs είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Uni Systems που επέλεξε να διευρύνει τη συνεργασία της με τη Knowledge βάσει των συγκλινόντων λειτουργιών των δύο εταιρειών και των κοινών χαρακτηριστικών τους, όπως το υψηλής επιστημονικής και τεχνολογικής κατάρτισης εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, την εμπειρία στην υλοποίηση μεγάλων έργων και την αξιοπιστία παράδοσής τους. Επιπλέον, η Πάτρα θα λειτουργήσει ως ένας τεχνολογικός κόμβος που θα αντλεί δυναμικό από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, μιας Περιφέρεια με σημαντική δυναμική σε ό,τι αφορά το ακαδημαϊκό και στελεχιακό δυναμικό της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακός μετασχηματισμός δεδομένων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δεδομένα και AI στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ρύθμισης

Συζήτηση στη Νομική Σχολή ΑΠΘ ανέδειξε την ανάγκη σύνδεσης της τεχνητής νοημοσύνης με την προστασία δικαιωμάτων και αποτελεσματική ρύθμιση, με επίκεντρο το θέμα της πρόσβασης στη γνώση και της ιδιοκτησίας δεδομένων.
Τεχνητή Νοημοσύνη Χέρι
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έξι ειδικοί μιλούν για ΤΝ και ασφάλεια στο Aristotle Forum

Ο ταξίαρχος Γκιντζέλης τόνισε ότι οι επιθέσεις με ΤΝ απαιτούν άμυνα με ΤΝ, διατηρώντας τον άνθρωπο στη διαδικασία. Αναγνώρισε ότι η απόδοση ευθύνης για κυβερνοεπιθέσεις γίνεται δυσκολότερη λόγω της ΤΝ και δεν υπάρχει πλήρης λύση ακόμα.
Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ευκαιρίες χρηματοδότησης για ΜμΕ & startups στην Τεχνητή Νοημοσύνη από ΕΕ

Το ΕΒΕΑ ενημερώνει για τρεις νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες της ΕΕ στον τομέα AI, καινοτομίας και ψηφιακών τεχνολογιών για επιχειρήσεις, startups και ερευνητικούς οργανισμούς, μέσω ανοιχτών προσκλήσεων όπως το ELIAS Open Call for Sustainable AI.
ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς οι κρίσεις και η ψηφιακή εποχή μετασχηματίζουν τη γλώσσα στη Θεσσαλονίκη

Η Νικολέττα Τσιτσανούδη - Μαλλίδη τόνισε σε ομιλία της ότι η τεχνολογία και οι κρίσεις αλλάζουν τη γλώσσα, επαναπροσδιορίζοντας λέξεις όπως «ποντίκι» και διαμορφώνοντας τον δημόσιο λόγο, ειδικά σε εποχές φόβου και αβεβαιότητας.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επίδειξη 3D εκτύπωσης από το Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας του ΑΠΘ στη ΔΕΘ

Το Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας του ΑΠΘ τύπωσε με 3D εκτυπωτή το λογότυπο του Aristotle Innovation Forum στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας σε μαθητές και κοινό την εύκολη πρόσβαση στη σύγχρονη τεχνολογία και τη δημιουργία προϊόντων.