ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Pagkritia Trapeza
Πηγή: Παγκρήτια Τράπεζα

Η Παγκρήτια Τράπεζα δημιουργεί νέα Διεύθυνση Ναυτιλιακής Τραπεζικής

Επικεφαλής της Διεύθυνσης αναλαμβάνει ο Κων. Οικονόμου, έμπειρο στέλεχος της ναυτιλιακής τραπεζικής με μακροχρόνια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε θέσεις ευθύνης μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Τη δημιουργία Διεύθυνσης Ναυτιλιακής Τραπεζικής ανακοίνωσε η Παγκρήτια Τράπεζα υλοποιώντας ακόμα ένα στόχο του στρατηγικού της σχεδιασμού. Η νεοσύστατη Διεύθυνση θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα που καλύπτουν πλήρως τις εξειδικευμένες ανάγκες της ποντοπόρου ναυτιλίας, εστιάζοντας στις μικρού και μεσαίου μεγέθους ναυτιλιακές εταιρείες.

Επικεφαλής της Διεύθυνσης αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, έμπειρο στέλεχος της ναυτιλιακής τραπεζικής με μακροχρόνια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε θέσεις ευθύνης μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων, όπως οι Bank of Nova Scotia, EFG Eurobank, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς. Ο κ. Οικονόμου έχει βαθιά γνώση και κατανόηση των διεθνών τάσεων και εξελίξεων στο ναυτιλιακό κλάδο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας όπου κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Αντώνης Βαρθολομαίος δήλωσε σχετικά: «Η ναυτιλιακή αγορά έχει εισέλθει ήδη σε μια νέα εποχή, με πολλαπλές προκλήσεις και με την πράσινη μετάβαση να επιταχύνεται. Η Παγκρήτια Τράπεζα προετοιμάζεται προκειμένου, πολύ σύντομα, να γίνει αρωγός στις επενδυτικές ανάγκες της ελληνικής ναυτιλίας για πλοία φιλικά προς το περιβάλλον, με μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα. Σε αυτό το πλαίσιο υποδεχόμαστε στην ομάδα μας τον κ. Οικονόμου, ένα εξαιρετικά έμπειρο και ικανό στέλεχος της ναυτιλιακής τραπεζικής, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας μας προσπάθειας».

Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Δημήτρης Δημόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η Παγκρήτια Τράπεζα εξελίσσεται και επεκτείνεται βάσει του στρατηγικού της σχεδιασμού και σύντομα θα είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες της ναυτιλιακής αγοράς, βασικού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας με άμεση και πολύτιμη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παγκρήτια Τράπεζα: Πρώτη παρουσία στα «Ποσειδώνια» με δυναμικό στίγμα

Όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Α. Βαρθολομαίος η Παγκρήτια ενισχύει την ναυτιλία, προσφέροντας λύσεις και προϊόντα απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ναυτιλιακών εταιρειών.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Απαραίτητη κλειστή δομή στο Ηράκλειο για το μεταναστευτικό

Ο Β. Κικίλιας επεσήμανε τη συμβολή του Λιμενικού στη μείωση των μεταναστευτικών ροών και ανακοίνωσε 420 νέες προσλήψεις. Αναφέρθηκε στη διάσωση μεταναστών νότια της Γαύδου και τόνισε τη σημασία στήριξης πολιτών απέναντι στην ακρίβεια.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Η Ευρώπη χρειάζεται παγοθραυστικά για την Αρκτική περιοχή

Η Κάγια Κάλας τόνισε πως η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερα παγοθραυστικά για να ενισχύσει την παρουσία της στην Αρκτική, λόγω κλιματικής αλλαγής και νέων θαλάσσιων διαδρόμων, μιλώντας στη σύνοδο ΕΕ-Αρκτικής στη Φινλανδία.
Λιμάνι Ραφήνας Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση απόπλου στο «Super Express» μετά από πρόσκρουση στη Ραφήνα

Προσωρινή απαγόρευση απόπλου επιβλήθηκε στο «Super Express» μετά από επακούμβηση στον προβλήτα της Ραφήνας κατά τον κατάπλου του από Μύκονο και Τήνο. Οι 627 επιβάτες και τα οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, χωρίς τραυματισμούς.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Νέος κατάλογος πλοίων υπό κυρώσεις στο Στενό του Ορμούζ

Η ιρανική Αρχή του Στενού του Περσικού Κόλπου δημοσίευσε λίστα με 77 πλοία που παραβιάζουν τα ιρανικά πρωτόκολλα στο Στενό του Ορμούζ, προειδοποιώντας για περιορισμούς και κυρώσεις σε όσους τα στηρίζουν.